Sport

Gabriela Ruse, atac tăios la adresa lui Danielle Collins: „Nu am avut experiențe prea plăcute la ultimul meci”

Gabriela Ruse (23 de ani, locul 137 WTA) a pierdut finala WTA de la Palermo în fața lui Danielle Collins (27 de ani, locul 44 WTA) scor 4-6, 2-6.
26.07.2021 | 12:41
Gabriela Ruse atac taios la adresa lui Danielle Collins Nu am avut experiente prea placute la ultimul meci
ADVERTISEMENT

Parcursul epuizant din luna iulie, cu 14 meciuri jucate în 21 de zile, a contat decisiv în finala de la Palermo. Gabriela Ruse a rezistat din punct de vedere fizic doar în prima parte a setului inaugural, când a condus cu 4-2.

Colerica Danielle Collins, conflicte pe toate fronturile

De cealaltă parte a fileului, colerica Danielle Collins deschidea conflicte pe toate fronturile. S-a certat cu arbitrii de linie, apoi l-a luat în colimator pe cel de scaun, acuzându-l: „Nu îmi dai nimic, din cauza celor întâmplate meciul trecut”. 

ADVERTISEMENT

Sportiva din SUA a revenit, a câștigat primul set cu 6-4, apoi a profitat de problemele medicale ale lui Ruse care la 2-2 nu a mai avut energie să continue. S-a prăbușit în genunchi, cu ochii în lacrimi, și a cerut intervenția medicilor.

Fizioterapeutul i-a acordat îngrijiri medicale timp de 5 minute, după care românca a revenit pe teren. Gabriela Ruse a avut probleme și în semifinale, când a acuzat stări de amețeală, din cauza parcursului epuizant.

ADVERTISEMENT

Ruse a strâns din dinți și a dus meciul până la capăt. A fost un eșec, dar ultimele două săptămâni au fost cele mai bune din carieră.

Gabriela Ruse, idol la Palermo

După calificarea în finala de la Palermo, Ruse a fost chemată de fani la gard pentru a face poze. Românca a întârziat la interviul de la final pentru a le face pe plac suporterilor. Românca a ajuns la 13 victorii consecutive în circuitul WTA.

ADVERTISEMENT

Gabriela a reușit să-i anime pe spectatorii italieni în ultimul act al competiției din Sicilia, în ciuda faptului că oboseala și-a spus cuvântul și a dus-o apraope de retragerea din meci.

Atac tăios la adresa lui Danielle Collins

La ceremonia de la finalul partidei, Gabriela Ruse a ținut să-i amintească adversarei despre incidentele petrecute în turneul de la Hamburg, atunci când Ruse s-a impus în 3 seturi.

ADVERTISEMENT

„Vreau să o felicit pe Danielle, a jucat excelent. Te respect foarte mult, nu am avut experiențe prea plăcute la ultimul meci, dar e în regula, e normal. Așa este în tenisul feminin. Aș vrea să-i mulțumesc antrenorului meu, prietenilor mei italieni și vă mulțumesc că m-ați susținut. 

Nu mă simt prea bine, știu că nu am jucat cel mai bun tenis al meu, dar e normal când joci atâtea meciuri la un asemenea nivel. Sunt foarte mândră de mine și de ce am realizat, pentru că nu mi-a fost ușor să ajung într-o a doua finală consecutivă. Vă mulțumesc” , au fost cuvintele Gabrielei la finalul partidei.

Salt spectaculos în clasamentul WTA

Gabriela Ruse a reușit un salt spectaculos în clasamentul WTA după ce a jucat a doua finală a carierei, la Palermo. Deși nu a reușit să obțină al doilea trofeu consecutiv pe durata a două săptămâni, românca are cel mai mare salt al săptămânii în ierarhia mondială.

După ultima actualizare, Gabriela Ruse este pe locul 105, o creștere de 32 de poziții față de săptămâna trecută. Sorana Cîrstea este pe locul 40, Patricia Țig pe locul 76, iar Irina Begu pe locul 78. Simona Halep ocupă locul 10 și este din ce în ce mai aproape să părăsească topul primelor 10 jucătoare după o pauză de 7 ani.

ADVERTISEMENT