Sporturi

Gabriela Ruse, conferință de presă emoționantă! A început să plângă la final: „Știu că pot mult mai mult”

07.02.2020 | 18:05
Gabriela Ruse conferinta de presa emotionanta A inceput sa planga la final Stiu ca pot mult mai mult
ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse a pierdut meciul cu Ekaterina Alexandrova, primul al confruntării dintre România și Rusia din barajul de FED Cup. La conferința de presă susținută la Cluj, sportiva noastră, vizibil afectată de rezultat, a început să plângă, considerând că poate arăta mult mai multe pe teren și să aducă primul punct pentru „tricolore”.

Gabriela Ruse, afectată de înfrângerea cu Alexandrova

Gabriela Ruse, a doua rachetă a României în echipa de FED Cup, a început cu o înfrângere barajul cu Rusia, 1-6, 4-6, în fața Ekaterinei Alexandrova, jucătoare clasată pe locul 28 WTA și care se află într-o formă solidă în acest început de sezon, în care a reușit să câștige trofeul la Shenzhen.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă susținută după meciul cu Alexandrova, Gabriela Ruse a recunoscut că emoțiile și-au spus cuvântul, iar jocul agresiv al rusoaicei i-a pus mari probleme. În finalul conferinței, sportiva noastră a fost copleșită de emoții și a început să plângă.

Toată lumea m-a încurajat după meci, mi-au transmis să țin capul sus, că este și mâine o zi. De altfel, sunt convinsă că mâine va fi cu totul altceva, voi avea mult mai puține emoții și voi fi mult mai bine, asta se va vedea în jocul meu.

ADVERTISEMENT

Mi-am dorit foarte mult să câștig, sunt supărată, nu știu dacă voi putea dormi la noapte, dar va trebui, trebuie să mă refac pentru meciul de mâine. În meciul ăsta a contat experiența, nu mi-a dat șanse.

Trebuia să mă bucur mai mult pe teren, pentru că am muncit atâția ani pentru a ajunge aici. M-am străduit atât de mult să câștig, încât am uitat să mă simt bine pe teren. 

ADVERTISEMENT

Când s-a cântat imnul m-am simțit foarte bine. În clipa aceea am vizualizat toți anii de muncă prin care am trecut, au fost grei. Vreau să le mulțumesc părinților, fără ei nu aș fi ajuns aici”, a declarat Gabriela Ruse la conferința de presă.

Urmează confruntarea cu Veronika Kudermetova

După înfrângerea cu Ekaterina Alexandrova, care a decis destinația primului punct al meciului dintre România și Rusia, pentru Gabriela Ruse urmează confruntarea cu Veronika Kudermetova.

ADVERTISEMENT

Rusoaica de 22 de ani, locul 38 WTA, a reușit o semifinală la Hobart în startul acestui sezon, însă la Australian Open nu a reușit să treacă de runda inaugurală, fiind învinsă în decisiv de Sara Sorribes.

ADVERTISEMENT