Sport

Gabriela Ruse, cadou special pentru Emma Răducanu la primul meci în Marea Britanie după US Open: „Aduc cozonacul”

Campioana surpriză de la US Open, britanica Emma Răducanu, va juca primul meci în țara de adopție după triumful de la Flushing Meadows, adversară fiindu-i românca Gabriela Ruse.
23.11.2021 | 19:33
Gabriela Ruse cadou special pentru Emma Raducanu la primul meci in Marea Britanie dupa US Open Aduc cozonacul
Gabriela Ruse și Emma Răducanu nu au fost niciodată adversare
ADVERTISEMENT

A 24-a ediție a Champions Tennis va avea loc, anul acesta, la Londra, în impunătoarea sală Royal Albert Hall. Va fi, de fapt, ocazia pentru ca Emma Răducanu să încheie sezonul 2011 în fața propriilor suporteri, iar aceștia s-o aclame pentru triumful de la US Open.

Emma Răducanu o va întâlni pe Gabriela Ruse într-un meci demonstrativ

La turneul demonstrativ Champions Tennis, Emma a ales să joace împotriva unei românce, Elena Gabriela Ruse. Competiția va fi organizată între 25 și 28 noiembrie, dar meciul așteptat de toți britanicii va avea loc pe 28 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Abia aștept să joc în fața publicului de acasă în acest week-end, la un eveniment la care mergeam când eram mică. De asemenea nu uitați ce legende ale tenisului au participat la Champions Tour”, a fost mesajul postat pe contul de twitter de Emma Răducanu.

Printre cei care vor evolua în Royal Albert Hall se numără Greg Rusedski, Mansour Bahrami, Goran Ivanisevic, David Ferrer, Marcos Baghdatis, Radek Stepanek, Xavier Malisse, Mark Philippoussis, Tomas Berdych, Thomas Enqvist, Mihail Iujnîi sau Tommy Haas.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse abia așteaptă meciul cu Emma Răducanu

La rândul ei, Gabi Ruse i-a transmis viitoarei ei adversare un mesaj, tot prin intermediul rețelelor de socializare. „Sunt încântată să joc împotriva uneia dintre prietenele mele cele mai bune, Emma Răducanu, la Royal Albert Hall, duminică.

Ne-am antrenat de multe ori împreună, dar n-am avut ocazia până acum să ne întâlnim față în față! Cu siguranță vom fi încurajate de un public de zile mari la acest eveniment fantastic.

ADVERTISEMENT

De-abia aștept să ne vedem! Și Emma, pregătește-te, eu vin cu cozonacul”, a scris Gabriela Ruse pe facebook.

Ne-am împrietenit repde, pentru că Emma este o persoană drăguță. Îmi place atât de mult să petrec timpul cu era. Ea vorbește foarte bine românește, dar este sfioasă și de aceea nu o face prea des”, a declarat Ruse în octombrie pentru The Guardian.

ADVERTISEMENT

Venită din calificări, Emma Răducanu s-a impus la US Open fără să piardă vreun set

Emma a devenit, pe 12 septembrie, prima jucătoare din istorie care se impune la US Open după ce vine din calificări. Ea a realizat această performanță fără să piardă vreun set în cele 10 meciuri jucate, în finală trecând de canadianca Leylah Fernandez cu 6-4, 6-3.

Pentru Răducanu a urmat Transylvania Open, unde a fost învinsă în sferturi de ucraineanca Marta Kostyuk, cu 6-2, 6-1. De asemenea, la Linz Open a pierdut în turul 2 în fața chinezoaicei Xinyu Wang, scor 1-6, 7-6, 5-7. A fost singurul ei meci jucat în Austria, deoarece a fost exceptată de la primul tur, în calitate de principală favorită.

Emma Răducanu a fost pusă la zid de ziariștii britanici

După ce a vorbit în limba română la finalul antrenamentului cu public și a meciurilor pe care le-a jucat la Transylvania Open, Emma a fost pusă la zid de presa din Anglia. Acum, jurnaliștii din țara de adopție a jucătoarei speră ca Răducanu să facă un anunț oficial că va reprezenta Marea Britanie în meciurile din Billie Jean King Cup, actuala denumire a Fed Cup.

Emma a fost selecționată o singură dată în echipa Marii Britanii, pentru meciul cu Slovacia din februarie 2020. Ea urma să joace în meciul de dublu, alături de Naiktha Bains, dar partida nu a mai avut loc, deoarece Slovacia își asigurase, deja, victoria, cu 3-1.

ADVERTISEMENT