Sport

Gabriela Ruse pierde finala de la Palermo! Extenuată, românca nu i-a putut da replică lui Danielle Collins. Pe ce loc urcă românca și prima ei reacție

FANATIK.RO vă prezintă toate informaţiile despre finala turneului WTA Palermo, în care se vor întâlni duminică, 25 iulie, Gabriela Ruse şi Danielle Collins
25.07.2021 | 20:54
Gabriela Ruse pierde finala de la Palermo Extenuata romanca nu ia putut da replica lui Danielle Collins Pe ce loc urca romanca si prima ei reactie
ADVERTISEMENT
25-07-2021
20:03

Gabriela Ruse, prima reacție după înfrângerea din finala de la Palermo: "Nu am jucat cel mai bun tenis al meu"

Gabriela Ruse a felicitat-o pe Danielle Collins pentru victoria din finala de la Palermo. Românca a recunoscut că nu a putut juca la cel mai înalt nivel. Era extenuată după un nou parcurs foarte lung.

“O felicit pe Danielle! Este o jucătoare foarte bună. Eu nu am jucat cel mai bun tenis, nu am jucat cel mai bun tenis al meu.

Am avut multe meciuri la un nivel ridicat și s-a văzut Îmi pare rău. Le mulțumesc fanilor, au fost nemaipomeniți”, a declarat Elena Gabriela Ruse la finalul partidei.

25-07-2021
19:46

Gabriela Ruse urcă pe locul 105 în clasamentul WTA, cel mai bun al carierei

Gabriela Ruse a pierdut finala de la Palermo, 4-6, 2-6 cu Danielle Rose Collins, dar își continuă ascensiunea în clasamentul WTA.

Cu 188 de puncte în plus, Elena Gabriela Ruse va fi pe locul 105 în clasamentul WTA care va fi actualizat luni, 26 iulie. Urcă 32 de poziții în clasament, cu un total de 792 puncte.

Elena Gabriela Ruse este la cea mai bună clasare din carieră și ar fi intrat în top 100 WTA dacă reușea să câștige finala cu Danielle Rose Collins.

25-07-2021
17:27

Gabriela Ruse - Danielle Rose Collins 4-6, 2-6, în finala WTA Palermo

FINAL: Gabriela Ruse – Danielle Rose Collins 4-6, 2-6.

4-6, 2-6. Collins face break și câștigă finala de la Palermo

4-6, 2-5. Ruse pierde un game lung pe serviciul adversarei. Românca pare epuizată.

4-6, 2-4. Collins face break.

4-6, 2-3. Collins, din nou în avantaj cu serviciul.

  • Ruse are probleme medicale și are nevoie de intervenția fizioterapeutului. Este extenuată după un nou parcurs lung în turneu.
Gabriela Ruse a acuzat probleme medicale.

4-6, 2-2. Ruse câștigă un game lung pe propriul serviciu.

4-6, 1-2. Collins își face din nou serviciul, fără emoții de această dată.

4-6, 1-1. Ruse salvează minge de break și își face serviciul.

4-6, 0-1. Ruse ratează o minge de break.


4-6. Collins face break și câștigă primul set.

4-5. Collins își face serviciul și trece în avantaj.

4-4. Collins face break și egalează.

4-3. Collins își face serviciul.

4-2. Ruse salvează din nou mingi de break și își face serviciul. Collins e furioasă, a contestat mai multe decizii ale arbitrului de scaun.

3-2. Break la zero reușit de Gabriela Ruse.

2-2. Collins face rebreak.

2-1. Românca fructifică a cincea minge de break din acest meci.

1-1. Ruse salvează și ea mingi de break pentru a-și face serviciul.

0-1. Ruse pierde un game lung în care a avut trei mingi de break.

Meciul Gabriela Ruse – Danielle Collins are loc duminică, 25 iulie, cu începere de la ora 20:30, în finala turneului „WTA 32nd Palermo Ladies Open” din capitala Siciliei1, dotat cu premii în valoare de 189.706 euro.

Gabriela Ruse va juca astfel a doua finală WTA consecutivă în cariera ei, după ce a obţinut primul mare succes în urmă cu o săptămână, la Hamburg.

ADVERTISEMENT

Gabi Ruse, 13 victorii la rând în ultimele două săptămâni

Gabriela Ruse străbate cea mai bună perioadă din carieră, reuşind să obţină nu mai puţin de 13 victorii la rând şi sperăm cu toţii că duminică, 25 iulie, o va reuşi şi pe a cea cu numărul 14, deşi adversara ocupă locul 44 în clasamentul mondial, faţă de 137 al româncei.

Într-un moment în care se deplângea faptul că Simona Halep anul acesta mai mult nu a jucat decât a participat la turnee şi că în urma ei nu mai vine nimic, urmând o perioadă de hiast valoric în tenisul feminin românesc, iată că apar aceste performanţe ale Gabrielei Ruse, care la 23 de ani poate face saltul cel mare.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse – Danielle Collins Live Stream Digi Sport 2

Întâlnirea Gabriela Ruse – Danielle Collins se joacă duminică, 25 iulie, de la ora 20:30, în finala turneului feminin de tenis de la Palermo şi o puteţi viziona pe micile ecrane pe canalul Digi Sport 2, dar o mai puteţi urmări şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Ruse a vrut să se retragă în semifinala cu Dodin

A fost o semifinală absolut nebună pentru Gabi Ruse cu franţuzoaica Oceane Dodin, locul 120 mondial. După un prim set în care românca a avut puterea să ajungă în tie-break, deşi Dodin conducea cu 6-5 şi urma la serviciu, se părea că nebunia acestor două săptămâni de vis se va opri aici.

ADVERTISEMENT

Ruse a pierdut cu 7-4 tie-break-ul şi a avut nevoie de intervenţia medicului competiţiei, acuzând o accentuată stare de oboseală. Povestea s-a repetat aproape la indigo în al doilea set, în care americanca a făcut 5-3 şi aparent îşi semnase biletul pentru finală. Dar ceea ce a urmat a fost ireal. Deşi epuizată, Gabriela a găsit resurse nebănuite să egaleze şi apoi să câştige la 0 al doilea tie-break.

Această revenire de nicăieri a făcut-o şah-mat psihic pe Dodin, care în setul 3 a fost ca un corp inert pe teren, românca defilând fără drept de apel şi câştigând cu 6-1. “Sunt moartă! Am crezut că mă voi retrage în timpul meciului. M-am simțit foarte obosită. Nu știu ce s-a întâmplat. Sunt foarte fericită că am ajuns iar în finală. Chiar nu credeam că voi termina meciul. 

ADVERTISEMENT

Am cerut un time-out medical. Am fost amețită, nu îmi puteam menține echilibrul, aveam dureri în partea dreaptă. Atunci am analizat situația și am revenit. E ireal să fiu din nou în finală! Nu știu ce voi face mâine. Sunt prea obosită, dar voi lupta până la capăt.” – au fost cuvintele de după meci ale învingătoarei.

Collins, calificare lejeră în finală. Ruse a bătut-o acum o săptămână

Danielle Collins s-a calificat în finală după ce a trecut lejer de chinezoaica Shuai Zhang, locul 57 mondial, cu 2-0 la seturi. Gabi Ruse a stat pe teren aproape trei ore, Collins a jucat în epilogul sesiunii, de la ora 21:30, beneficiind de o tempetură mult mai propice pentru joc.

Cele două se revăd la doar o săptămână de prima lor dispută, în sferturi, la Hamburg, unde a câştigat Ruse cu scorul de 2-1 la seturi. Ceea ce a realizat sportiva noastră ţine de cartea recordurilor şi sigur va intra în Guiness Book dacă va câştiga şi turneul de la Palermo, pentru că nicio jucătoare care a început două turnee la rând din calificări nu a reuşit să le câştige pe ambele!

Deşi Gabriela Ruse a scris istorie prin rezultatele ei, pentru bookmakeri se pare că nu e ajuns şi ei judecă strict prin prisma locurilor din ierarhie, care indică într-adevăr o discrepanţă destul de mare: Ruse locul 137, Collins locul 44.

 

ADVERTISEMENT