Sport

Gabriela Ruse, declaraţii tari înaintea meciului cu idolul Simona Halep: “Dacă o enervezi pe teren, scoate acel demon!”

Gabriela Ruse va juca pentru prima dată împotriva Simonei Halep, idolul ei. Jucătoarea de tenis a avut o caracterizare foarte interesantă a fostului lider mondial, căreia i-a mulţumit pentru ajutor.
26.10.2021 | 15:08
Gabriela Ruse declaratii tari inaintea meciului cu idolul Simona Halep Daca o enervezi pe teren scoate acel demon
Gabriela Ruse, declaraţii tari înaintea meciului cu idolul Simona Halep: "Dacă o enervezi pe teren, scoate acel demon!"
ADVERTISEMENT

Simona Halep joacă în runda inaugurală de la Transylvania Open împotriva Gabrielei Ruse, aflată la cel mai bun sezon din carieră. Duelul 100% românesc va avea loc miercuri, fiind meciul vedetă a primului tur.

Gabriela Ruse, declaraţii tari înaintea meciului cu idolul Simona Halep

Gabriela Ruse a câştigat primul ei titlu din WTA în 2021 după ce a învins-o pe Andrea Petkovic în finala de la Hamburg. Românca spune că a învăţat multe de la Simona Halep, care este şi idolul ei.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului direct, Gabriela Ruse a ţinut să îi mulţumească Simonei Halep pentru ajutorul acordat în carieră, declarându-se bucuroasă ca va juca pentru prima dată împotriva fostului lider mondial:

“Îmi întâlnesc idolul, sunt foarte fericită din acest punct de vedere”

“A fost idolul meu de când eram mică. M-am uitat la majoritatea meciurilor ei. Am așteptat demult acest moment și a venit. Simona este o campioană, este jucătoarea mea favorită. Am încercat să iau multe lucruri bune de la ea și în teren și în afara lui.

ADVERTISEMENT

Sper să jucăm un meci frumos, din păcate fără spectatori. Mâine îmi întâlnesc idolul, sunt foarte fericită din acest punct de vedere. Până la urmă, trebuie doar să mă bucur”, a spus Gabriela Ruse.

“Este foarte important să nu o enervezi pe teren, pentru că dacă o enervezi scoate acel demon când, efectiv, nimeni nu mai crede”

Câştigătoarea de la Hamburg a avut o caracterizare interesantă a Simonei Halep, spunând că nu este bine să o enervezi pe teren, pentru că scoate acel “demon” din ea şi de cele mai multe ori poate întoarce meciul:

ADVERTISEMENT

“Pentru mine faptul că Simona a acceptat şi m-a vrut la antrenamente în ultima perioadă a fost clar un bonus. Mă antrenam destul de slab şi ţinteam la nişte rezultate fără să mă antrenez atât de sus.

Clar, am încercat să fur şi din jocul ei, cu toate că nu avem un stil asemănător. Mi-am îmbunătăţit jocul şi mentalul uitându-mă la ea. Este foarte important să nu o enervezi pe teren, pentru că dacă o enervezi scoate acel demon când, efectiv, nimeni nu mai crede (râde). 

ADVERTISEMENT

Îi mulţumesc foarte mult pe această cale pentru că am putut sta pe lângă ea, am crescut uitându-mă la ea şi, clar, nu pot spune decât cuvinte de laudă”, a spus Gabriela Ruse.

“Pentru mine este un atu că nu sunt spectatori, să spun sincer”

Gabriela Ruse susţine că este emoţionată înainte de meciul împotriva Simonei şi consideră că strict pentru acest meci este un avantaj faptul că nu vor fi spectatori în tribună, pentru că ar emoţiona-o şi mai tare:

“Nu e ușor să joci cu idolul tău pe teren. Dar sunt sigură că amândouă vom juca un tenis frumos. Pentru mine este un atu că nu sunt spectatori, să spun sincer. Mi-e foarte greu să joc acasă. Mi-au trebuit multe săptămâni să îmi revin după Fed Cup.

Mai ales când jucam împotriva Simonei Halep, nu știu dacă nu aș fi fost și mai inhibată”, a spus Gabriela Ruse înaintea meciului cu Simona Halep.

Confruntarea dintre Simona Halep şi Gabriela Ruse va avea loc miercuri. Învingătoarea din acest meci va evolua în turul următor cu Petkovic sau Gracheva.

  • 30 de ani are Simona Halep
  • 1 titlu WTA are în carieră Gabriela Ruse
ADVERTISEMENT