Sport

S. Errani/J. Paolini – M. Kostyuk/G. Ruse 1-6, 6-4, 6-1, în semifinalele Roland Garros 2024 la dublu. Perechea româno-ucraineană ratează a doua finală de Grand Slam

Perechea formată din Gabriela Ruse și Marta Kostyuk a ratat calificarea în finala probei de dublu feminin de la Roland Garros 2024.
07.06.2024 | 17:56
S ErraniJ Paolini  M KostyukG Ruse 16 64 61 in semifinalele Roland Garros 2024 la dublu Perechea romanoucraineana rateaza a doua finala de Grand Slam
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk le înfruntă pe Sara Errani și Jasmine Paolini în semifinale la WTA Roland Garros, la dublu feminin. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
07-06-2024
07:09

S. Errani/J. Paolini - M. Kostyuk/G. Ruse 1-6, 6-4, 6-1

1-6, 6-4, 6-1: Gabriela Ruse și Marta Kostyuk cedează în fața perechii italiene Sara Errani/ Jasmine Paolini, în semifinalele de dublu de la Roland Garros. Perechea română ucraineană ratează a doua finală de Grand Slam, după ce s-a oprit în semifinale și la Australian Open 2023.

1-6, 6-4, 5-1: Perechea româno-ucraineană a căzut dramatic și italiencele sunt la un pas de calificare.

1-6, 6-4, 2-1: Italiencele încep mai bine decisivul și sunt în avantaj cu break.

1-6, 6-4: Errani și Paolini se impun în setul secund, iar calificarea se va decide în decisiv.

1-6, 5-4: Italiencele mai fac un break și vor servi pentru câștigarea setului 2.

1-6, 3-3: Serie de break-uri consecutive și cele două perechi sunt la egalitate la mijlocul setului.

1-6, 2-1: Italiencele încep mai bine actul secund și sunt în față cu break.

1-6: După 25 de minute fabuloase, Gabi Ruse și Marta Kostyuk își trec în cont primul set.

1-5: Perechea româno-ucraineană joacă perfect și e aproape de câștigarea primului set.

1-2: Kostyuk și Ruse fac primul break în meci și trec în avantaj.

0-0: Meciul a început! Jucătoarele din Italia servesc primele. 

Marta Kostyuk și Gabriela Ruse le vor înfrunta în semifinalele Roland Garros 2024 la dublu feminin pe Sara Errani și Jasmine Paolini, favorite 11 la câștigarea trofeului. 

Meciul va avea loc vineri, 7 iunie, nu înainte de ora 15:00, ora României. Partida este programată a 3-a pe Terenul „Simonne-Mathieu”, al treilea ca mărime de la Roland Garros. 

Performanță uriașă pentru Gabriela Ruse! Va juca în semifinale la Roland Garros 2024. Românca în vârstă de 26 de ani și ucraineanca Marta Kostyuk au beneficiat de abandonul perechii Mirra Andreeva/Vera Zvonareva.

Gabriela Ruse, în semifinale la Roland Garros 2024! Când are loc meciul cu Paolini și Errani

Este pentru a doua oară în carieră când Gabriela Ruse ajunge într-o semifinală de Grand Slam la turneul de dublu. Împreună cu Marta Kostyuk, perechea româno-ucraineană a ajuns fără să joace în penultimul act pe zgura de la Paris.

ADVERTISEMENT

Cele două rusoaice s-au retras din competiție după ce Mirra Andreeva (17 ani) s-a calificat în semifinalele turneului de simplu. A produs surpriza zile eliminând-o pe Aryna Sabalenka. Ruse și Kostyuk vor lupta pentru un loc în finală cu un duo 100% italian. Este vorba despre Jasmine Paolini și Sara Errani.

Astfel, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk vor încerca să își depășească performanța din 2023, când s-au oprit în semifinale la Australian Open. Atunci, românca și ucraineanca au fost eliminate de cehoaicele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre tandemul Ruse/Kostyuk și perechea italiană Paolini/Errani este programat vineri, 7 iunie, nu mai devreme de ora 12:00.

Șansă imensă pentru Ruse și Kostyuk datorită turneului de simplu

Cum spuneam, Andreeva și Zvonareva s-au retras din turneul de dublu deoarece sportiva în vârstă de 17 ani vrea să se pregătească pentru semifinala turneului de simplu. Acolo, Andreeva o va înfrunta pe Jasmine Paolini, una dintre adversarele cuplului Ruse-Kostyuk.

ADVERTISEMENT

Acesta ar putea fi un mare avantaj pentru perechea româno-ucraineană având în vedere că jucătoarea din Italia are programat meciul din penultimul act al turneului de simplu, joi, 6 iunie, nu mai devreme de ora 17:30.

Astfel, în cazul în care Paolini ajunge în finală la simplu, există șanse mari ca ea să urmeze exemplul Mirrei Andreeva și cele două italience să declare forfait pentru proba de dublu, făcând astfel mai ușor accesul în finală pentru Ruse și Kostyuk.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vor ajunge în ultimul act, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk vor da peste învingătoarele duelului Dolehide/Krawczyk – Coco Gauff/Siniakova.

ADVERTISEMENT