Sport

Gabriela Ruse s-a operat la mână și ratează US Open 2022. Prima imagine de pe patul de spital

Gabriela Ruse a jucat în această vară cu dureri la încheietura mâinii stângi și a decis în cele din urmă să se opereze. Jucătoarea care a ieșit din Top 100 va rata astfel US Open 2022.
11.08.2022 | 18:00
Gabriela Ruse sa operat la mana si rateaza US Open 2022 Prima imagine de pe patul de spital
Gabriela Ruse a jucat în această vară cu dureri la încheietura mâinii stângi și a decis în cele din urmă să se opereze. Jucătoarea care a ieșit din Top 100 va rata astfel US Open 2022. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sportiva nu a avut un an foarte bun și a ajuns pe locul 103 în clasamentul WTA, după ce nu a reușit să-și apere punctele câștigate anul trecut la Hamburg (campioană) și Palermo (finalistă).

Operată la mână, Gabriela Ruse ratează US Open 2022

Profitând de faptul că nu are foarte multe puncte de apărat în sezonul de hard din America, Gabriela Ruse a decis să se opereze la mână. Ea și-a asumat astfel faptul că nu va juca la US Open 2022, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea în vârstă de 24 de ani a anunțat pe rețelele de socializare că intervenția chirurgicală a decurs foarte bine și urmează o perioadă de recuperare. Ruse a postat și o fotografie de pe patul de spital.

”Am simțit dureri la mână la ultimele turnee. În urma investigațiilor, echipa mea și cu mine am decis că intervenția chirurgicală este necesară pentru a-mi asigura o recuperare completă.

ADVERTISEMENT

Am fost operată ieri (n.r. – miercuri) și totul a mers bine. Am început procesul de recuperare și sperăm să ne întoarcem cât mai curând”, a scris sportiva, pe contul de Twitter.

Episoade ciudate alături de Marta Kostyuk

Gabriela Ruse a fost în acest an protagonista unor episoade controversate pe terenul de tenis. În meciul pierdut în sferturile de finală ale probei de dublu de la Roland Garros, ea a avut-o o dispută aprinsă cu partenera sa, ucraineanca Marta Kostyuk.

ADVERTISEMENT

Românca s-a enervat în momentul în care coechipiera sa a început să o certe pe teren și a țipat la ucraineancă să se oprească. La finalul game-ului respectiv, Kostyuk a izbucnit în lacrimi pe bancă, însă cele două au dus până la final întâlnirea.

Cu trei săptămâni înainte, la turneul de la Roma, Gabriela Ruse a fost abandonată pe teren de aceeași Marta Kostyuk, în timpul unui meci din optimile de finală. Ucraineanca a plecat la vestiare după câștigarea primului set părând să solicite un time-out medical.

ADVERTISEMENT

După doar 10 minute fizioterapeutul partenerei româncei a revenit în arenă și a anunțat arbitrul de scaun că Marta Kostyuk a decis să se retragă. Gestul ucrainencei a surprins-o și a pus-o într-o situație stânjenitoare pe Ruse care a trebuit să accepte forfait-ul coechipierei ei.

ADVERTISEMENT