Sport

Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian, primele victorii românești în noul sezon din tenis. Cîrstea și Begu, noroc la tragerea la sorți de la Adelaide

Noul sezon din tenis a debutat cu victorii pentru Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian, însă nu a fost la fel de bun pentru Ana Bogdan.
31.12.2022 | 20:35
Gabriela Ruse si Jaqueline Cristian primele victorii romanesti in noul sezon din tenis Cirstea si Begu noroc la tragerea la sorti de la Adelaide
Noul sezon din tenis a debutat cu victorii pentru Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian, însă nu a fost la fel de bun pentru Ana Bogdan. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După un an 2022 fantastic, Ana Bogdan a început cu stângul noul sezon, fiind învinsă de australianca Kimberly Birrell, în prima rundă a calificărilor de la Adelaide International 1.

Victorii pentru Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian în calificări la Auckland

Ajunsă pe locul 56 în clasamentul WTA, Bogdan nu s-a acomodat cu schimbarea de climă și a pierdut după două ore și jumătate primul meci din Australia, scor 6-2, 2-6, 5-7, deşi era net favorită în faţa adversarei sale, aflată doar pe poziția 174 în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

În schimb, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian au debutat cu victorii în noul sezon competiţional, ele reușind să acceadă în ultimul tur al calificărilor la turneul neo-zeelandez de la Auckland.

Ruse, locul 117 WTA, a trecut de Aliona Bolsova Zadoinov din Spania, poziția 141 în clasamentul mondial, scor 7-5, 6-4, după o oră și 51 de minute, în timp ce Cristian, locul 146 WTA, s-a impus în fața rusoaicei Diana Shnaider, poziția 110 în ierarhia mondială, scor 6-4, 3-6, 6-3, după mai bine de două ore de joc.

ADVERTISEMENT

În ultimul tur al calificărilor de la Auckland, cele două românce vor avea adversari din Japonia. Gabriela Ruse o va înfrunta pe Moyuka Uchijima, iar Jaqueline Cristian, revenită după o accidentare care i-a afectat anul 2022, pe Nao Hibino.

Turneu cu multe favorite la Adelaide

Două dintre cele mai bune jucătoare din România, Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, și Irina Begu, poziția 34 în clasamentul mondial, vor juca direct pe tabloul principal al turneului Adelaide International 1, dotat cu premii totale de 642.735 de euro.

ADVERTISEMENT

Ambele sportive din țara noastră au avut noroc la tragerea la sorți și vor întâlni în primul tur jucătoare venite din calificări. Dacă va ajunge în faza optimilor de finală, Cîrstea va juca împotriva lui Ons Jabeur, locul 2 WTA, în timp ce pe Begu o așteaptă învingătoarea partidei dintre Jelena Ostapenko (Letonia, 18 WTA) și Karolina Pliskova (Cehia, 31 WTA).

La turneul australian participă nu mai puțin de patru jucătoare din Top 10. Pe lângă tunisianca Ons Jabeur, la Adelaide se mai află Aryna Sabalenka (Belarus, 5 WTA), Darya Kasatkina (Rusia, 8 WTA) și Veronika Kudermetova (Rusia, 9 WTA).

ADVERTISEMENT

România va fi reprezentată de cinci sportive pe tabloul de simplu feminin de la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Patricia Țig sunt jucătoarele din România care se vor afla la startul competiției de la Melbourne.

ADVERTISEMENT