Sport

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, primele reacții după calificarea în semifinale la Australian Open: „Suntem nebune amândouă!” Video

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au oferit primele reacții după calificarea în careul de ași la Australian Open, în proba de dublu.
25.01.2023 | 09:59
Gabriela Ruse si Marta Kostyuk primele reactii dupa calificarea in semifinale la Australian Open Suntem nebune amandoua Video
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk s-au calificat în semifinalele probei de dublu la Australian Open. Sursă foto: Twitter.
ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au produs surpriza în această dimineață și s-au calificat în semifinalele competiției de dublu de la Australian Open. Perechea româno-ucraineană s-a impus după două ore și 30 de minute de joc în fața favoritelor 4 la câștigarea competiției, Hunter/Mertens, scor 7-6(6), 2-6, 6-4. Gabriela Ruse și Marta Kostyuk s-au arătat foarte încântate de performanță la finalul meciului.

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, în semifinalele Australian Open la dublu: „Nu-mi vine să cred!”

În penultimul act, Ruse și Kostyuk vor întâlni principalele favorite la câștigarea competiției, echipa formată din Krejcikova și Siniakova. Partida va avea loc joi dimineață, iar ora va fi stabilită ulterior. Cuplul din Cehia a trecut lejer în sferturi de Krawczyk/Schuurs, scor 6-2, 6-3.

ADVERTISEMENT

La tradiționalul interviu de la finalul meciului, Gabriela Ruse s-a arătat extrem de fascinată de parcursul la Australian Open și a amintit de performanța de anul trecut, de la Roland Garros, când cele două tenismene s-au oprit în sferturile competiției.

„A fost un meci foarte greu, nu-mi vine să cred că suntem în semifinale! Sunt foarte fericită să fiu aici cu tine, Marta. Am luptat foarte mult în ultimele două săptămâni și ce pot să spun… Ne vedem în semifinale! Mulțumesc că ați venit și ne-ați susținut!

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse s-a calificat în premieră, în semifinalele unei competiții de Mare Șlem: „Suntem amândouă nebune”

„Cred că suntem amândouă nebune, e al doilea Grand Slam al nostru împreună, și în Paris am jucat foarte bine și am fost foarte aproape să ne calificăm în semifinale. Încercăm să ne bucurăm de soare aici și o să vedem ce se întâmplă”, au fost cuvintele Gabrielei Ruse.

Marta Kostyuk, eliminată în turul trei la Australian Open la simplu, a vorbit, de asemenea, despre calificarea în semifinalele Australian Open. „Ca jucător de simplu, nu am luat proba de dublu foarte în serios, sunt unul dintre acei oameni (n.r. râde), și, nu știu, pare ireal și faptul că am reușit asta în Australia este și mai important, e un loc special pentru mine.

ADVERTISEMENT

E un sentiment incredibil, dar începem deja să ne pregătim pentru semifinale”, a spus Marta Kostyuk. Întrebată despre faptul că echipa sa este singura calificată în semifinale, care nu are statut de cap de serie, Marta Kostyuk s-a ținut de glume. „Înseamnă că în curând vom fi capi de serie, nu?”, a încheiat tenismena din Ucraina.

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk și-au asigurat un cec consistent pentru calificarea în semifinalele Australian Open

Grație victoriei cu Hunter/Mertens, cuplul care a eliminat perechea Niculescu/Golubic în faza optimilor, Gabi Ruse și Marta Kostyuk și-au asigurat un cec în valoare de 72,450 de dolari și 780 de puncte în clasamentul WTA la dublu.

ADVERTISEMENT

Dacă vor continua parcursul perfect și vor accede în marea finală, perechea din România și Ucraina va încasa 127.650 de dolari, iar dacă vor pleca cu trofeul acasă vor fi recompensate cu 239.775 de dolari.

„Se joacă pe viață și pe moarte și pe foarte mulți bani. Nu mai vine nimeni să joace de amuzament. E jobul nostru. Și ne dorim să câștigăm dacă am venit aici”, a spus Gabi Ruse înaintea meciului din sferturi.

ADVERTISEMENT