Sport

Gabriela Ruse trece prin momente dificile: “În noaptea de Revelion am plâns”

08.01.2021 | 09:56
Gabriela Ruse trece prin momente dificile In noaptea de Revelion am plans
Elena-Gabriela Ruse. Sursă foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse, componentă a naționalei de tenis feminin a României, a spus că trece printr-o perioadă dificilă. Tenismena de 23 de ani va trebui să renunțe la participarea la Australian Open din cauza unei accidentări pe care a suferit-o. 

Gabriela (numărul 159 WTA) nu a avut niște Sărbători fericite deoarece jucătoarea a fost lovită de ghinion. Sportiva și-a fracturat degetul la un antrenament, iar din acest motiv a ratat competiția de la Abu Dhabi și nu va putea participa nici la calificările de la primul turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Accidentul i-a provocat o mare tristețe sportivei din România care traversa o formă bună după ce a ajuns în primele patru la turneul ITF de la Dubai, la jumătatea lunii decembrie (a pierdut în penultimul act împotriva Katerinei Siniakova, cu 3-6, 7-6, 6-4).

”A fost dureros pentru mine”

Tot luna trecută, tenismena a suferit o accidentare groaznică: „A fost în timpul unui antrenament, am căzut pe mână. La început nu m-am gândit că este atât de grav, dar noi, sportivii, cred că avem un prag de durere puțin mai ridicat.

ADVERTISEMENT

Nu am crezut că mi-am fracturat degetul, ci că e o problemă minoră. A fost dureros pentru mine fiindcă eram într-o formă bună, m-am antrenat foarte mult și bine în ultima perioadă și plecam la drum cu niște așteptări”, a declarat Ruse, potrivit Gsp.ro.

Sportiva a primit apoi și un mesaj din partea medicilor: „E greu, în noaptea de Revelion am cam plâns, nu voiam sub nicio formă să abandonez Australian Open pentru că aveam gânduri mari, să fac un rezultat bun!

ADVERTISEMENT

Mesajul primit de la doctori

Doctorii mi-au spus în primă fază că este la latitudinea mea, dar… Chiar în seara de Crăciun, doctorul meu de la Barcelona m-a sunat.

Era în aeroport, și pentru că ține foarte mult la mine, mi-a zis: ‘Gabi, te rog, nu te duce să joci pentru că ești tânără, ai o carieră în față și nu merită să riști’”, a mai zis jucătoarea de pe locul 159 WTA.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse nu are niciun titlu câștigat la simplu. De-a lungul carierei a fost învinsă de 108 ori și s-a impus în 187 de partide. Ea a câștigat aproape 400 de mii de dolari din tenis. 103.326 de dolari a câștigat sportiva anul trecut.

 

ADVERTISEMENT