Sporturi

Fostă câștigătoare de Grand Slam, argentinianca Gabriela Sabatini o laudă pe Simona Halep: “E mereu acolo sus”

05.06.2019 | 11:38
Fosta castigatoare de Grand Slam argentinianca Gabriela Sabatini o lauda pe Simona Halep E mereu acolo sus

Considerată drept una dintre cele mai frumoase jucătoare din istoria circuitului de tenis feminin, argentinianca Gabriela Sabatini este acum departe de lumea sportului pe care l-a practicat cu destul succes, de vreme ce are în palmares inclusiv titlul la turneul de Grand Slam de la US Open în 1990. După cum mărturisește, principala ei preocupare, acum, când a împlinit pe 19 mai vârsta de 49 de ani, dar continuă să arate foarte bine, este linia ei de parfumuri, devenită cunoscută în întreaga lume.

Gabriela Sabatini laudă faptul că Simona Halep se menține mereu sus

„În aceste zile locuiesc mai mult în Elveția, petrec mai puțin timp la Buenos Aires și Miami. Îmi place să călătoresc. Am linia mea de parfumuri și mă ocup de acest lucru. Nu sunt foarte implicată în tenis, dar îmi place să urmăresc, să analizez jocul”. Asta nu înseamnă că nu rămâne un spectator atent a tot ceea ce se petrece în tenisul feminin.

„Mie nu mi se pare că există o problemă. Nivelul în aceste zile este foarte sus. Văd multe fete care vin din urmă. Fizic sunt mai puternice decât noi, îmi place cum joacă și îmi place și carisma lor. Faptul că au fost câștigătoare diferite la multe turnee în acest an e și un lucru pozitiv. Da, am văzut multe nume noi în ultima perioadă și sunt surprinsă de felul în care joacă. În circuitul WTA e competiție mare”.

Gabriela Sabatini a rămas la fel de frumoasă și la 49 de ani și linia sa de parfum e răspânidtă în întreaga lume, inclusiv în România, la prețuri deosebit de accesibile

Favorita lui Sabatini este Ashleigh Barty

Din punctul de vedere al sud-americancei Simona Halep este un exemplu de jucătoare mare, care are multă constanță, spre deosebire de Naomi Osaka, japoneza căzând după câteva luni fantastice, în care a câștigat US Open și Australian Open.Circuitul o are pe Simona Halep care e mereu acolo sus. Altele au reușit un an bun și apoi nu au mai făcut nimic, cum ar fi Osaka care a avut o bucată impresionantă de sezon și apoi a picat. Pentru că există o competiție mare de aceea jucătoarele de la vârf au probleme. În ziua de azi trebuie să joci foarte bine pentru a câștiga un trofeu”.

Jucătoarea de care îi place însă cel mai mult Gabrielei Sabatini este chiar posibila adversară a Simonei Halep în semifinale la Roland Garros: „Îmi place cum joacă Asleigh Barty, am văzut-o la Miami. E o jucătoare de strategie. De ea îmi place cel mai mult. Nu am văzut-o pe Anisimova jucând. Dar dacă ar fi să-i dau un sfat ar fi să se concentreze pe ce este important pentru a face următorul pas. Asta înseamnă pasiune, sacrificiu și obiective”.