Sport

Gabriela Szabo a câștigat în instanță procesul cu Primăria Capitalei. Fosta atletă revine la CSM București

Gabriela Szabo revine în forță după ce a câștigat procesul cu Primăria Capitalei și se va întoarce la conducerea clubului CSM București.
23.11.2022 | 20:15
Gabriela Szabo a castigat in instanta procesul cu Primaria Capitalei Fosta atleta revine la CSM Bucuresti
Gabriela Szabo revine în forță după ce a câștigat procesul cu Primăria Capitalei și se va întoarce la conducerea clubului CSM București. Sursă foto: Facebook Gabriela Szabo
ADVERTISEMENT

Fosta atletă a hotărât să apeleze la instanță, după ce Nicușor Dan a luat decizia de a o demite din fruntea CSM București și a o transfera la conducerea Centrului Metropolitan de Educație și Cultură ”Ioan I. Dalles”.

Primăria Capitalei a pierdut procesul cu Gabriela Szabo

La trei luni de la începerea procesului, Gabriela Szabo a avut câștig de cauză la prima instanță în fața Primăriei Capitalei. În aceste condiții, edilul Nicușor Dan se vede nevoit să o repună în funcția de director general al clubului CSM București.

ADVERTISEMENT

”Cred cu tărie că actul de justiție se face numai de către instanțele de judecată. Cred în dreptul fiecărui om la prezumția de nevinovăție, la demnitate și onoare. Sunt profund recunoscătoare tuturor celor care mi-au fost alături în această perioadă”, a scris Szabo pe rețelele de socializare, acolo unde a pus și motivația sentinței.

”Astăzi, 23.11.2022 instanța judecătorească a Tribunalului București s-a pronunțat și a dispus anularea dispoziției de detașare nr.1245/2022 emisă de pârât. Obligă pârâtul, Nicușor Dan – Primarul General al Municipiului București să o încadreze pe reclamanta Gabriela Szabo în funcția deținută anterior emiterii deciziei nr. 1245/2022, de Director General al Clubului Sportiv Municipal București.

ADVERTISEMENT

Obligă pârâtul, Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, la plata către reclamantă a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul, Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, la plata către reclamantă a sumei de 3.500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată acordate proporțional cu pretențiile admise”, se arată în motivare.

Gabriela Szabo proces Primăria Capitalei

Nicușor Dan și Gabriela Szabo sunt la cuțite

Este de așteptat ca primarul Nicușor Dan să nu cedeze la luptă și să facă apel la această decizie, ținând cont de faptul că divergențele sale cu Gabriela Szabo au escaladat după ce a decis să o dea afară de CSM București.

ADVERTISEMENT

Fosta atletă a deschis un al doilea proces împotriva lui Nicușor Dan, după ordinul semnat de primarul Capitalei, prin care a fost îndepărtată de la conducerea CSM București. Szabo contestă în instanță documentul prin care s-a decis încheierea mandatului său la clubul bucureștean și detașarea la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură ”Ioan I. Dalles”.

Szabo i-a reproșat actualului primar că a acționat influențat de anumiți oameni din interiorul CSM București, că nu i-a dat șansa să se apere și că a fost detașată, deși activitatea ei fusese apreciată pozitiv în cadrul evaluărilor anuale.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doar două zile, Nicușor Dan a anunțat că va sesiza DNA, după ce Corpul de Control a stabilit că în anul 2018 la CSM București s-au plătit prime de peste un milion de lei pentru personalul administrativ, dintre care aproape 200.000 de lei au ajuns la Gabriela Szabo.

ADVERTISEMENT