Sport

Gabriela Szabo a vorbit despre desființarea CSM București. Ce se întâmplă cu Cristina Neagu

05.01.2021 | 16:07
ADVERTISEMENT

Fosta atletă spune că este exclus ca CSM București să se desfințeze. În ceea ce o privește pe Cristina Neagu, Szabo a zis că marea handbalistă nu a spus până acum că și-ar dori să plece de la echipă. 

Gabi Szabo (45 de ani) președintele celor de la CSM București a spus ce s-a întâmplat cu faptul că multe dintre sportivele de top de la formația din Capitală zic că nu au primit banii de foarte multe luni.

ADVERTISEMENT

Fosta mare sportivă a precizat că o parte din banii pentru sport au fost redirecționați spre sănătate, iar probleme cu banii există la toate secțiile clubului din București.

Gabriela Szabo, despre desființarea CSM București: „Este exclus”

Gabi Szabo a explicat de ce au apărut problemele la clubul sportiv din București și a detaliat modul în care deciziile luate de Ministerul de Finanțe au afectat bugetul formației.  De asemenea, Szabo susține că a făcut lobby la nivel politic pentru ca finanțarea să fie reluată.

ADVERTISEMENT

„Problemele au fost la nivelul general al clubului, nu doar la handbal. Nu e normal. Odată ce ți s-a votat un buget se presupune că există banii. De ce nu ni s-a dat alocația că să nu intram în aceste întârzieri de plată pentru sportivi? Am înțeles până la un punct mesajul lor.

În 2019, Ministerul de Finanțe a tăiat bugetul Primăriei Capitalei, deci s-a diminuat și bugetul nostru. În februarie a venit pandemia și toți banii s-au dus pe sănătate. Poți să contești asta? Eu, ca și cetățean al Bucureștiului, nu. Au fost mesaje la începutul anului, ale mele, să nu se neglijeze partea sportivă. La noi s-au făcut antrenamente pe zoom cu sportivii”, a declarat fosta atletă pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Szabo a discutat despre riscul, vehiculat în opinia publică, ca o formație precum CSM București să ajungă să dispară. Fosta atletă exclude varianta ca gruparea din capitală să dispară.

„Aș vrea să închidem acest subiect. M-au întrebat și sportivii. E exclus. Munca mea și a colegilor să se năruie de pe o zi pe alta, este cumplit. Am avut multe acțiuni frumoase în școli. Doar Consiliul General poate lua o asemenea decizie.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul nu e capabil să țină o asemenea activitate sportivă, iar un oraș cu 80.000 de locuitori poate, cu același buget? Din 2017, majoritatea primăriilor din Romania și-au făcut propriul club. Mi se pare normal că fiecare comunitate să aibă un club cu care să se identifice”, a completat fosta sportivă.

Anunț despre nemulțumirile Cristinei Neagu: „Sunt de acord cu ea”

Szabo a discutat și despre cazul Cristinei Neagu, handbalista nemulțumită de modul în care a fost tratată situația salariilor la CSM București. Oficialul clubului susține că este de acord cu Neagu. dar că este necesar un plus de răbdare din partea jucătoarelor.

Noi ne identificăm cu echipa de handbal, minunată, sunt niște fete exemplare, acea reacție a lor, să le respectam munca, a fost pe buna dreptate, i-am spus și Cristinei Neagu că sunt de acord cu ea. Trebuie să avem puțină răbdare, e un schimb de leadership la nivel de Primărie.

Cristina Neagu mai are contract până în 2022, da. Până în acest moment, nu și-a manifestat dorința să plece. Eu mi-am dorit mult să investim în sportivii romani. Îmi doresc că romanii să vina la CSM. Așa e și la echipa de handbal. În 2017, 2018, cluburile veneau aici că să învețe. I-am ajutat, și cu normele financiare, și cu modul de organizare. De ce peste tot e OK și aici se spune mereu că nimic nu e bine la CSM?”, a încheiat aceasta.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Ce se întâmplă cu Gmail. Informația care a bulversat lumea
Ce se întâmplă cu Gmail. Informația care a bulversat lumea
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni