Carousel hot news

CSM Bucureşti are un nou director general. Ce fostă campioană olimpică va conduce clubul

CSM Bucureşti are un nou director general, după ce Alin Petrache a fost destituit din aceată funcţie la începutul lunii iunie. În locul acestuia a fost numită Gabriela Szabo, anunţul fiind...
02.07.2017 | 15:21
CSM Bucureşti are un nou director general. Ce fostă campioană olimpică va conduce clubul

CSM Bucureşti are un nou director general, după ce Alin Petrache a fost destituit din aceată funcţie la începutul lunii iunie. În locul acestuia a fost numită Gabriela Szabo, anunţul fiind făcut prin intermediul unui comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei, în subordinea căreia se află clubul bucureştean. Numirea fostei campioane olimpice a fost făcută de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

“Avem acum la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti un director cu experienţă sportivă de nivel mondial, o sportivă  care a fost desemnată în urmă cu cativa ani cea mai bună atletă din lume, fiind medaliată în repetate rânduri în cadrul Olimpiadelor şi totodată deţinătoarea unor recorduri mondiale importante. Sub conducerea doamnei Szabo, sper că CSM Bucureşti să devină punct de reper în sportul romanesc si, de ce nu, în sportul mondial. Îmi reafirm încă o dată susţinerea pentru sport, consider că are un rol foarte important in viaţa noastră şi a copiilor noştri, drept pentru care voi face tot ce îmi stă în putinţă să încurajez şi să dezvolt acest domeniu atât în şcoli, cât şi în timpul liber”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Capitalei.

Gabriela Szabo a fost Ministrul al Tineretului şi Sportului în perioada 5 martie-13 decembrie 2014. În 1999, sportiva din România a fost desemnată drept cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei. A câştigat 3 medalii olimpice, un aur şi un bronz la JO din 2000 şi un argint la JO din 1996. A fost campioană mondială de trei ori, în 1997 şi 1999 la 5.000 de metri şi în 2001 la 1.500 de metri.

CSM Bucureşti şi-a aflat vineri adversarele din grupele Ligii Campionilor, “tigroaicele” urmând să le înfrunte pe Nykoebing Falster HB (Danemarca), Krim (Slovenia) şi pe Vistal Gdynia (Polonia). Mandatul Gabrielei Szabo la CSM Bucureşti este unul de maximum un an.

12 medalii de aur a câştigat Gabriela Szabo de-a lungul carierei în competiţiile majore

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri