Sport

Gabriela Szabo, prima victimă după sezonul ratat de la CSM București: a fost dată afară de primarul Nicușor Dan! Reacția vehementă a fostei campioane olimpice

CSM București a avut un sezon modest, iar primele victime au și apărut. Primarul Nicușor Dan a luat decizia de a o demite pe Gabriela Szabo din funcția de director general al clubului.
04.06.2022 | 12:06
Gabriela Szabo prima victima dupa sezonul ratat de la CSM Bucuresti a fost data afara de primarul Nicusor Dan Reactia vehementa a fostei campioane olimpice
CSM București a avut un sezon modest, iar primele victime au și apărut. Primarul Nicușor Dan a luat decizia de a o demite pe Gabriela Szabo din funcția de director general al clubului. Sursă foto: Facebook Gabriela Szabo
ADVERTISEMENT
04-06-2022
09:06

Cum a reacționat Gabriela Szabo după ce a fost dată afară de la CSM București

Gabriela Szabo a reacționat pe Instagram, după ce a aflat că a fost îndepărtată din conducerea lui CSM București prin intermediul rețelelor de socializare. Fosta campioană olimpică a transmis că decizia demiterii ei nu are o bază documentară.

„Am observat în spațiul public, respectiv pe rețeaua de socializare FB, anunțul domnului Primar Nicușor Dan în ce privește schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin ‘detasarea’ mea. Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar ‘din interior’ (al clubului). Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele.

Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfășurarea acestei proceduri, bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia. Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului”, a scris Gabriela Szabo, pe contul oficial de Instagram.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Gabriela Szabo (@gabriela.szabo75)

”Tigroaicele” au încheiat campionatul pe locul secund, în spatele Rapidului, și acum așteaptă decizia EHF de împărțire a wild card-urilor în Liga Campionilor pentru a ști dacă vor lua startul la cea mai importantă competiție europeană.

Nicușor Dan a demis-o pe Gabriela Szabo de la CSM București

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că o va schimba pe Gabriela Szabo de la conducerea grupării CSM Bucureşti, fosta mare atletă urmând a fi detașată la conducerea Centrului Dalles.

ADVERTISEMENT

”Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi.

Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară.

ADVERTISEMENT

Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive)”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Primarul trimite Corpul de Control la CSM

Edilul Capitalei a precizat că o stimează pe fosta mare sportivă, însă decizia sa este una pur managerială. În plus, Nicușor Dan a informat faptul că va trimite Corpul de Control la CSM București.

ADVERTISEMENT

”În același timp, în urma semnalelor primite din interior, voi trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM București. Precizez că am toată prețuirea pentru performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București”, a încheiat primarul.

Gabriela Szabo CSM București Nicușor Dan

Dezamăgirea a fost mare la echipa lui Adi Vasile, dar conducătorii secției de handbal au trecut peste amărăciunea de a încheia sezonul doar cu trofeul Cupei României și au început să pregătească sezonul următor. Ei au anunțat deja plecarea a nu mai puțin de 10 handbaliste.

ADVERTISEMENT

O situație incertă are și antrenorul Adrian Vasile, tot mai contestat în ultima perioadă. Aurelian Bădulescu, fostul viceprimar al Bucureștiului, vrea ca acesta să fie dat afară de la CSM după ce ”tigroaicele” au pierdut titlul, considerând că nu este suficient de valoros pentru banca tehnica a fostei campioane a Europei.

ADVERTISEMENT