ADVERTISEMENT
News

Gafă a ministrului Nicolae Ciucă. A postat pe Facebook parole și numere de telefon de la videoconferințele MApN

Autor: Adrian Baciu | 23.03.2021 | 23:58
Gafă a ministrului Nicolae Ciucă. A postat pe Facebook parole și numere de telefon de la videoconferințele MApN
Gafă a ministrului Nicolae Ciucă. A postat pe Facebook parole și numere de telefon de la videoconferințele MApN. Sursa foto: colaj Fanatik

Ministrul Apărării Naționale (MApN), Nicolae Ciucă, a comis o gafă uriașă, marți seară, atunci când a postat pe pagina sa de Facebook o poză în care apar mai multe numere de telefon și parole de acces la o videoconferință, la un laptop, dar și la o adresă de e-mail.

ADVERTISEMENT

Între timp, probabil alertat de greșeala majoră făcută, oficialul Guvernului a șters fotografia cu pricina, dar deja era prea târziu.

Poza a stat câteva ore în spațiul virtual, fiind preluată de mai multe persoane. Între timp, imaginea a devenit virală.

Gafă a ministrului Nicolae Ciucă. A postat pe Facebook parole și numere de telefon de la videoconferințele MApN

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost autorul unei gafe de proporții, după o vizită la Sibiu, la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.

ADVERTISEMENT

Șeful MApN a publicat mai multe fotografii pe pagina personală de Facebook, în care se observă, pe o tablă portabilă, username-uri, parole și numere de telefon folosite de militari pentru a comunica online cu alte structuri naționale și internaționale.

”Prima vizită în unități ale MApN a membrilor Comisiilor pentru apărare din Senat şi Camera Deputaților a fost într-o instituție de învățământ superior pentru a vedea care sunt valorile sistemului de formare, educare și dezvoltare a leadership-ului militar, acolo unde se pregătesc ofiţerii din cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei României.

Împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, le-am prezentat parlamentarilor misiunile, prioritățile și programele de înzestrare ale Armatei României – în derulare și de perspectivă”, a scris Ciucă pe Facebook, alături de mai multe fotografii.

ADVERTISEMENT

După câteva ore, poza cu parolele și cu datele confidențiale a fost ștearsă, însă greșeala ministrului a rămas prin capturile de ecran și imaginile salvate pe pagina de Facebook a Anei Poenariu de la Rise Project.

Gafă a ministrului Nicolae Ciucă. A postat pe Facebook parole și numere de telefon de la videoconferințele MApN. Sursa foto: Ana Poenariu/Facebook

Reacția oficială a MApN după gafa ministrului

Ministerul Apărării Naționale  a emis un comunicat de presă în care anunță că fotografiile au fost înlăturare de echipa de comunicare, iar parolele au fost schimbate imediat.

ADVERTISEMENT

”Fotografiile au fost realizate în Call Center-ul MApN și imediat ce a fost semnalată situația au fost înlăturate de echipa de comunicare care administrează pagina oficială a ministrului. Vă informăm ca nu au existat accesări sau intenții de accesare. Parolele au fost schimbate imediat”, a transmis Ministerul Apărării Naționale, potrivit Digi24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!