News

Gafă a ministrului Nicolae Ciucă. A postat pe Facebook parole și numere de telefon de la videoconferințele MApN

23.03.2021 | 23:58
Gafa a ministrului Nicolae Ciuca A postat pe Facebook parole si numere de telefon de la videoconferintele MApN
Gafă a ministrului Nicolae Ciucă. A postat pe Facebook parole și numere de telefon de la videoconferințele MApN. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministrul Apărării Naționale (MApN), Nicolae Ciucă, a comis o gafă uriașă, marți seară, atunci când a postat pe pagina sa de Facebook o poză în care apar mai multe numere de telefon și parole de acces la o videoconferință, la un laptop, dar și la o adresă de e-mail.

Între timp, probabil alertat de greșeala majoră făcută, oficialul Guvernului a șters fotografia cu pricina, dar deja era prea târziu.

ADVERTISEMENT

Poza a stat câteva ore în spațiul virtual, fiind preluată de mai multe persoane. Între timp, imaginea a devenit virală.

Gafă a ministrului Nicolae Ciucă. A postat pe Facebook parole și numere de telefon de la videoconferințele MApN

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost autorul unei gafe de proporții, după o vizită la Sibiu, la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.

ADVERTISEMENT

Șeful MApN a publicat mai multe fotografii pe pagina personală de Facebook, în care se observă, pe o tablă portabilă, username-uri, parole și numere de telefon folosite de militari pentru a comunica online cu alte structuri naționale și internaționale.

”Prima vizită în unități ale MApN a membrilor Comisiilor pentru apărare din Senat şi Camera Deputaților a fost într-o instituție de învățământ superior pentru a vedea care sunt valorile sistemului de formare, educare și dezvoltare a leadership-ului militar, acolo unde se pregătesc ofiţerii din cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei României.

ADVERTISEMENT

Împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, le-am prezentat parlamentarilor misiunile, prioritățile și programele de înzestrare ale Armatei României – în derulare și de perspectivă”, a scris Ciucă pe Facebook, alături de mai multe fotografii.

După câteva ore, poza cu parolele și cu datele confidențiale a fost ștearsă, însă greșeala ministrului a rămas prin capturile de ecran și imaginile salvate pe pagina de Facebook a Anei Poenariu de la Rise Project.

ADVERTISEMENT
Gafă a ministrului Nicolae Ciucă. A postat pe Facebook parole și numere de telefon de la videoconferințele MApN. Sursa foto: Ana Poenariu/Facebook

Reacția oficială a MApN după gafa ministrului

Ministerul Apărării Naționale  a emis un comunicat de presă în care anunță că fotografiile au fost înlăturare de echipa de comunicare, iar parolele au fost schimbate imediat.

”Fotografiile au fost realizate în Call Center-ul MApN și imediat ce a fost semnalată situația au fost înlăturate de echipa de comunicare care administrează pagina oficială a ministrului. Vă informăm ca nu au existat accesări sau intenții de accesare. Parolele au fost schimbate imediat”, a transmis Ministerul Apărării Naționale, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT