News

Gafă a polițiștilor din Sectorul 2. Au săltat o mașină de filaj de la Antidrog chiar în timpul unui flagrant

Polițiștii din Sectorul 2 al Capitalei au comis o gafă de proporții. Oamenii legii au săltat o mașină de filaj de la Antidrog chiar în timpul unui flagrant. Cum a fost posibil?
29.05.2022 | 12:15
Gafa a politistilor din Sectorul 2 Au saltat o masina de filaj de la Antidrog chiar in timpul unui flagrant
Cum a fost posibilă gafa polițiștilor locali. Sursa foto: cetateanul.net
ADVERTISEMENT

Mașină de filaj de la Antidrog, săltată de Poliția Sectorului 2, chiar în timpul unui flagrant. Așa se face că Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) a rămas fără autovehicul chiar în timp ce se afla într-o operațiune de monitorizare a unei grupări traficante de substanțe interzise.

Cum a fost posibilă greșeala oamenilor legii

Totul s-a întâmplat după ce oamenii legii de la Antidrog voiau să destructureze o rețea de traficanți de stupefiante, pe o stradă din apropierea sediului IGPR. Pentru asta au lăsat o mașină goală în zonă montată de tehnică de filmare de la distanță, încât să se strângă probe suplimentare.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, autoturismul a dispărut fără urmă și fără ca polițiștii Antidrog să observe. Când și-au dat seama că nu mai este, s-au gândit că mașin a fost furată, neavând numere de București, potrivit unor surse Spynews.

Însă, uitându-se pe camerele video amplasate la fața locului au văzut că, de fapt, Poliția Locală Sector 2 a ridicat autovehiculul.

ADVERTISEMENT

Când poate ridica poliția un autovehicul

În prezent, există o lege care permite poliției să ridice o mașină, care se află parcată ilegal, abandonată sau ”fără stăpân.”

”În îndeplinirea atribuțiilor ce le revin potrivit prezenței ordonanțe consiliile județene și consiliile locale, precum și primarii vor adopta și vor dispune măsurile ce se impun pentru asigurarea participării persoanelor fizice și juridice, a instituțiilor publice și operatorilor economici, cu sau fără personalitate juridică, la realizarea acțiunilor de înfăptuire și păstrare a curățeniei în interiorul localităților și în afară acestora, la efectuarea la timp a activităților gospodărești (….)

ADVERTISEMENT

În cazul nerespectării obligației, dacă un vehicul staționează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, poliția locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului.

Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public și se realizează, pe durata a 24 de ore (…) Pentru vehiculele în privinţa cărora exista indicii temeinice ca ar fi fără stăpân sau ca ar fi abandonate, aflate pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, agenţii constatatori din aparatul propriu al consiliului local, împuterniciţi de primar, precum şi agenţii aparţinând organelor de poliţie vor întocmi procese-verbale de constatare.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia întocmirii procesului-verbal, agentul constatator va afişa o somaţie pe caroseria autovehiculului, prin care solicită ridicarea acestuia de pe terenul aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, în termen de 10 zile.

La împlinirea termenului prevăzut la alin. (2), primarul va dispune, la propunerea organului constatator, inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportarea şi depozitarea autovehiculului şi a bunurilor aflate în interiorul acestuia, prin grija agentului constatator, într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale., conform unui act normativ promulgat de  Klaus Iohannis în 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: