Fotbal intern

Gafa anului în presă: cum l-a omorât Sport Total FM pe Nicolae Badea, fostul președinte de la Dinamo!

30.12.2018 | 20:12
Sport Total FM a fost „în aer” înainte de Dinamo - Craiova disputat pe 15 decembrie 2018. Narcis Drejan, redactorul-șef, „l-a omorât” pe Nicolae Badea, fostul președinte al lui Dinamo

Pentru că la final de an se fac întotdeauna retrospective și clasamente, FANATIK vă prezintă care a fost gafa anului în presa noastră sportivă. Cu circa două ore înainte de meciul de Liga 1  Dinamo – Craiova, disputat sîmbătă, 15 decembrie, ora 20:00, o informație exclusivă furnizată de postul de radio Sport Total FM a scurtcircuitat lumea fotbalului. „Nicolae Badea, fostul președinte al Consiliului de Administrație a lui Dinamo, a murit! A făcut infarct!

Știrea a fost anunțată de Narcis Drejan, chiar redactorul-șef al postului de sport, care a dezvăluit că doi apropiați ai lui Nicu Badea l-au contactat și i-au furnizat „exclusivitatea”! Era deja în eter… Au început nebunia, teama, întrebările.

Gafa anului în presă: cum l-a omorât Sport Total FM pe Nicolae Badea, fostul președinte de la Dinamo!

Informația a apărut apoi și pe site-ul Sport Total FM, iar de aici cei care lucrează la radio au share-uit-o pe rețelele de socializare. În primul rând Narcis Drejan, cel care și-a „arogat” informația exclusivă, apoi apropiații acestuia. Mai mult, încărcat de adrenalină, jurnalistul Narcis Drejan și-a atenționat toți cititorii și colegii din media la finalul postării, „să nu uitați să mă citați”subliniind încă o dată că informația este o premieră jurnalistică personală.

narcis drejan sau cum „l-a omorât” pe Nicolae Badea, fostul președinte de la Dinamo!
Dacă în 2016 era premiat de AFAN pentru jurnalistul de radio al anului, în 2018 Narcis Drejan ar trebui să ia premiul „țeapa anului”!

Șocul a fost uriaș! Nu lăsa loc de interpretări ca să speri că e o greșeală. Se vorbea CLAR despre fostul șef de la Dinamo, Nicolae Badea, în vârstă de 70 de ani! Au început să curgă mesajele de condoleanțe, să fie compătimită soția tânără a lui Badea și cei trei copii pe care aceștia îi au împreună…

FANATIK a vorbit imediat cu „mortul” Badea! A rămas șocat când a aflat!

Primul lucru pe care FANATIK l-a făcut imediat după ce a apărut exclusivitatea sptfm.ro, care candidează fără rival la gafa anului din jurnalistica sportivă, a fost să încerce să sune pe numărul lui Nicolae Badea. Stupoare! A răspuns „mortul”?) Iată mai jos dialogul de câteva minute dintre FANATIK și Nicolae Badea.

Gafa anului: cum „l-a omorât” Sport Total FM pe Nicolae Badea, fostul președinte de la Dinamo!
Nicolae Badea, aflat în Italia, a aflat de la FANATIK că în țară i se pregăteau… funeraliile:))

Bună seara! Domnul Badea?

– Da, la telefon!

Sunteți bine?

– Da, de ce nu aș fi?

A apărut o informație că…

– Despre mine? Ce informație?

Că ați făcut infarct! Că ați murit…

– (n.r. – începe să râdă) De aia îmi sună telefonul non-stop de câteva minute? Doreau toți să se asigure că m-am dus! (n.r. – râde cu poftă în continuare)

Sunteți…

– Sunt bine, în Italia, într-o călătorie de afaceri. Nu am nicio problemă. O să-mi sun și eu familia ca să nu ajungă cine știe ce prostii la urechile lor.

Așa să faceți… Bine că mai aveți baterie…

– Mai am, că nu am răspuns până acum. Eram într-o întâlnire, dar prea devenise lumea insistentă… Dar cine m-a „omorât”?

A apărut informația la Sport Total FM, la radio…

– Sunt șocat! Cum poți să dai așa știre pe post fără să verifici nimic? Incredibil! Seară bună și sănătate la toată lumea! Mulțumesc de informație… Ce informație!

Narcis Drejan și-a cerut scuze, spunând că a verificat, iar sursele „nu au fost prea bune!”

După vreo 10 minute de la discuția dintre Nicolae Badea și FANATIK, redactorul-șef Narcis Drejan a revenit cu o rectificare. Și pe contul de Facebook, și pe post. A transmis tuturor că a ieșit din emisie pentru a verifica informația și că „exclusivitatea” pe care cele două surse i-o oferiseră cu generozitate, și care se dădeau apropiați ai lui Badea de la Dinamo, nu se verifică!

Gafa anului: cum „l-a omorât” Sport Total FM pe Nicolae Badea, fostul președinte de la Dinamo!
Narcis Drejan și-a cerut scuze pe Facebook la o oră după ce făcuse gafa anului 2018

Ca la Radio Erevan… De fapt, Nicolae Badea, fostul șef de la Dinamo, trăiește și „e bine mersi în Italia”, într-o călătorie de afaceri. Că Nicu Badea despre care i se spusese lui este, în realitate, un fost șef de la Computerland, care ar fi murit, și de aici a apărut toată confuzia colosală. O greșeală care candidează cu siguranță la Gafa Anului 2018 în presa sportivă!

Bine că nu ni l-a omorât pe Luțu, săracu’?)! Cum se mai descurcau Gigi și FCSB-ul?)

FANATIK „l-a salvat” și pe Wesley, pe care îl „omorâse” presa arabă acum doi ani!

Pe 24 august 2016, presa arabă a venit cu o știre bombă, anunțând decesul fostului jucător al Vasluiului și al Iașului, brazilianul Wesley Lopes. FANATIK a obținut atunci prima reacție a celui „trimis” dincolo de niște jurnaliști fără minim de deontologie profesională.

wesley lopes
Fostul jucător al Vasluiului a fost „omorât” în august 2016 de presa arabă

Am auzit că m-a omorît cineva. Ce glumă… Sunt mai bine şi mai sănătos ca oricînd. Chiar acum sunt cu soţia şi cu băiatul meu şi ne simţim bine. Nu ştiu de unde a ieşit această ştire proastă. Cred că cineva a vrut să facă o glumă. Liniştiţi-vă! Wesley mai are mult de trăit. Am primit foarte multe telefoane din România, dar sînt foarte bine. Nu mai joc fotbal de un an”, a spus Wesley pentru FANATIK.

  • Perla anului după ce Narcis Drejan l-a omorât pe Nicolae Badea: „Să nu uitați să mă citați!