News

Gafă comisă la Direcția de Permise și Înmatriculări. Cum arată cartea de identitate a mașinii primită de un bărbat

Un angajat al Direcției de Permise și Înmatriculări a comis-o, iar acum imaginile au fost postate pe internet, unde au devenit virale deși nu e tocmai de glumă.
18.11.2022 | 19:39
Gafa comisa la Directia de Permise si Inmatriculari Cum arata cartea de identitate a masinii primita de un barbat
Eroare la Înmatriculări în București. Foto: Captură Observatornews
ADVERTISEMENT

Un bucureștean nu se aștepta niciodată că va primi cartea de identitate a vehiculului plină de greșeli și completată de parcă a intrat pe mâna ”unui copil de patru ani”.

Gafă comisă la Direcția de Permise și Înmatriculări din București

Conform Observatornews.ro, ”Dorel de la înmatriculări” i-a completat greșit mai multe informații, după care a corectat cum a putut și a cârpit documentul. Paradoxal, cartea de identitate a autoturismului a fost completată greșit de mai multe ori, chiar și la corectare.

ADVERTISEMENT

”Pe carte era alt proprietar. Cu alte numere de înmatriculare, cu absolut tot”, se plânge Andrei, vlogger și pasionat de mașini. A mers la Direcția de Permise și Înmatriculări special pentru a-și trece pe numele său o mașină recent cumpărată.

Pentru angajații DRPCIV situația a fost complicată, după ce au greșit cartea mașinii de nu mai puțin de două ori. Prima dată au trecut în document alt număr de înmatriculare decât cel cerut. La corectură a fost schimbat proprietarul mașinii, mărturisește șoferul.

ADVERTISEMENT

“Era dat cu markerul numele meu, şi dedesubt, în cealaltă rubrică, alte date. Se mai întâmplă, au spus. Că nu e singura”, a transmis vloggerul.

Conform Observatornews.ro, angajații DRPCIV au ”anulat” greșelile printr-o simplă ștampilă aplicată în dreptul rubricilor greșite.

ADVERTISEMENT

Partea proastă e că documentul e nul, lucru confirmat chiar de către polițiști. ”E ca şi cum aş avea certificatul de naştere cu modificări. Nul, de drept. Nul din start”, a transmis un om al legii pentru sursa citată.

Eroare certificat auto
Eroare certificat auto

Cartea mașinii e necesară pentru a trece de inspecțiile tehnice periodice și pentru vânzarea autoturismului. Partea bună a poveștii e că Registrul Auto Român poate emite un duplicat, însă e nevoie de drumuri suplimentare și alte ore pierdute la ghișee.

ADVERTISEMENT

”La registru această activitate costă în jur de 275 de lei, 277 de lei, cam aşa este exact suma respectivă”, a transmis Virgil Radu, reprezentant al Registrului Auto Român. Reprezentanții Direcției Regim Permise din București au anunțat că vor demara o anchetă în acest caz.

ADVERTISEMENT