Sport

Gafă de amatori! De ce a fost descalificată Wolfsburg din Cupa Germaniei

Wolfsburg a fost descalificată din Cupa Germaniei după o gafă monumentală a staff-ului tehnic.
16.08.2021 | 22:30
Gafa de amatori De ce a fost descalificata Wolfsburg din Cupa Germaniei
ADVERTISEMENT

Fosta campioană a Germaniei, Wolfsburg a început poticnit noul sezon. În prima etapă din Bundesliga ”lupii” s-a chinuit cu nou promovata Bochum, 1-0, după ce anterior trecuse greu de Pressen Münster, în primul tur din Cupa Germaniei.

Tehnicianul Mark Van Bommel și echipa lui s-au bucurat degeaba pentru succesul din Cupă. Au aflat că au fost descalificați pentru o greșeală demnă de un club de amatori.

ADVERTISEMENT

Ce le-a scăpat oamenilor din staff-ul lui Mark Van Bommel

Meciul din primul tur al Cupei Germaniei a fost unul complicat pentru fosta câștigătoare a Bundesligii. Gazdele au deschis scorul în minutul 74 prin Hoffmeier.

”Verzii” au alergat după egalare pentru a duce meciul în prelungiri și au înscris golul izbăvitor în minutul 90, prin Brekalo.

ADVERTISEMENT

Până aici nimic anormal. Un meci de Cupă este întotdeauna unul imprevizibil, iar pentru echipele din eșaloanele inferioare este o sărbătoare și un eveniment în care încearcă mereu să se autodepășească.

Problemele au apărut în prelungirile partidei, când staff-ul tehnic al celor de la Wolfsburg au uitat câte înlocuiri au efectuat și au făcut una în plus. Concret, au fost aruncați în luptă Bornauw și Mehmedi, acestea fiind înlocuirile 5 și 6.

ADVERTISEMENT

Cum regulamentul permite doar cinci schimbări, și pentru că staff-ul gazdelor a fost atent la gafa comisă, cei de la Wolfsburg au fost descalificați, după ce Munster a făcut apel la Federație și a reclamat faptul că oaspeții au influențat decisiv rezultatul prin schimbarea ilegală pe care au făcut-o.

Așa cum era normal, Federația germană a dat dreptate oficialilor lui Munster și i-a admonestat pe cei de la Wolfsburg: ”Datoria banală a unui club este să se intereseze de opțiunile pentru schimbări și să se supună regulamentului”, au scris organizatorii Cupei Germaniei într-o postare pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Cine este Wolfsburg

VFL Wolfsburg este unul dintre cluburile de succes din ultimele decenii în Bundesliga. Însă, nu a fost mereu așa. Echipa s-a înființat la 7 ani după ce a fost fondat orașul Wolfsburg, în 1945.

Foarte mulți ani a activat în eșaloanele inferioare, pentru ca la începutul anilor ’90 să promoveze în 2. Bundesliga și de acolo mai departe în Bundesliga.

La capătul sezonului 2008/2009 ”lupii” au obținut cea mai mare performanță din istoria clubului, cucerind titlul în Bundesliga, cu Edin Dzeko golgheter.

Următorul succes major a venit abia în 2015 când Wolfsburg a cucerit Cupa Germaniei, în același an reușind să câștige și Supercupa. În ediția trecută de campionat, Wolfsburg a terminat pe locul 4 în Bundesliga și reprezintă Germania în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT