Sport

Gafă de cascadorii râsului la standul Ferrari în Marele Premiu al Olandei. Mecanicii au uitat o roată la boxe! Video

Max Verstappen s-a impus la Zandvoort, în Marele Premiu al Olandei la Formula 1, dar momentul de referință al cursei s-a petrecut la boxele Ferrari, mecanicii venind la primul schimb al lui Sainz jr. cu doar 3 pneuri!
04.09.2022 | 19:01
Gafa de cascadorii rasului la standul Ferrari in Marele Premiu al Olandei Mecanicii au uitat o roata la boxe Video
”Oh, Doamne!”, a fost reacția lui Sainz jr. după eroarea mecanicilor. Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Max Verstappen și-a reconfirmat supremația la Zandvoort și în Formula 1, adjudecându-și astăzi Marele Premiu al Olandei. Iar dacă laureatul din 2021 a fost eroul, fără îndoială, oamenii din stafful Ferrari au fost, din nou, clovnii. De această dată gafa le aparține mecanicilor, care i-au răpit lui Carlos Sainz jr. șansa de a se bate măcar pentru podium.

”Oh, Dumnezeule!”, a reacționat Carlos Sainz jr. după greșeala mecanicilor Ferrari

Zandvoort a revenit în calendarul Formulei 1 anul trecut, pentru prima dată după 1985, iar Max Verstappen a câștigat întrecerea. Și, cum ieri a obținut pole-position, fără îndoială, era favoritul întrecerii.

ADVERTISEMENT

Ferrari spera însă într-o minune. Iar faptul că Charles Leclerc și Carlos Sainz jr. ocupaseră locurile 2 și 3 le dădea un plus de speranțe. Însă, așa cum s-a mai întâmplat în acest sezon, piloții Scuderiei au fost sabotați la boxe.

De această dată nu a mai fost vorba despre o eroare a Directorului Mattia Binotto. Au greșit, în schimb, mecanicii. În turul 15, atunci când Carlos Sainz jr., aflat în poziția a treia, de pe care plecase în cursă, a intrat la boxe pentru a trece pe pneuri medii.

ADVERTISEMENT

Ei bine, echipa de la pit a venit cu numai trei roți. Iar până a fost adusă și montată cea de-a patra, au trecut 12,7 secunde. Iar spaniolul a ieșit pe pistă doar în poziția a 11-a.

„Oh, Dumnezeule”, a reacționat pilotul spaniol pe radio. În timp ce comentatorii Digi Sport au exclamat: ”Nu se poate”. A venit ulterior și reacția Directorului Ferrari, Mattia Binotto.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus pentru Sky Sport: ”Schimbul de pneuri a fost un dezastru. A existat confuzie pentru că Sainz a fost chemat la boxe în ultima clipă”.

Ploaie de meme necruțătoare

Firesc, reacția fanilor nu s-a lăsat așteptată. Iar pe rețelele sociale a plouat cu meme ironice la adresa mecanicilor, dar și a întregului staff al Scuderiei italiene.

ADVERTISEMENT