News

Gafă de proporții a lui Traian Băsescu la ieșirea de la vot! Ce a spus în direct la TV!

06.12.2020 | 12:05
Gafa de proportii a lui Traian Basescu la iesirea de la vot Ce a spus in direct la TV
Gafă de proporții a lui Traian Băsescu la ieșirea de la vot! Ce a spus în direct la TV. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a comis o gafă de proporții la ieșirea de la secția de vot unde este înscris.

Actualul europarlamentar a spus, în direct la TV, că a dat un vot pentru PMP, o formațiune politică aflată în cursa pentru un loc în viitorul Parlament.

ADVERTISEMENT

Optimismul lui Băsescu nu este însă în acord cu regulile legii electorale și nici cu cele ale CNA.

Gafă de proporții a lui Traian Băsescu la ieșirea de la vot! Ce a spus în direct la TV!

Imediat după ce a ieșit de la urne, Traian Băsescu a încălcat regulile impuse de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și a pronunțat în timp ce era transmis în direct, numele partidului cu care a votat.

ADVERTISEMENT

”Am dat un vot pentru dreapta. Am votat PMP, am dat un vot de dreapta pentru o guvernare care nu poate fi fără PMP.

Sunt, probabil, alegerile în care opțiunile sunt cel mai clar definite. Stânga vrea să ducă banii în consum, dreapta – în dezvoltare.

ADVERTISEMENT

Opțiunea mea este pentru dezvoltarea țării, nu pentru consum. Din acest motiv am votat pentru dreapta”, a spus fostul președinte al țării, aflându-se în direct la TV.

Traian Băsescu a votat în această duminică la o secţie de la Liceul ”Jean Monnet”.

Ce spune legea electorală

Băsescu nu a încălcat doar legea CNA. Legea electorală spune, de asemenea, că este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile de vot, precum şi în spaţiile publice în ziua votului.

ADVERTISEMENT

Campania electorală pentru alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, începută pe data de 6 noiembrie 2020, s-a încheiat sâmbătă, la ora 7:00.

La fel ca la alegerile locale, campania electorală pentru scrutinul parlamentar s-a desfăşurat în condiţii stricte, impuse de starea de alertă de pe teritoriul României, declarată în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT