News

Gafă de proporții a polițiștilor italieni și olandezi. Cum a fost confundat un turist britanic cu un cap al Mafiei siciliene

Polițiștii olandezi și cei italieni au făcut o gafă de proporții. Un turisit britanic a fost confundat cu un cap al Mafiei siciliene și arestat
15.09.2021 | 18:31
Gafa de proportii a politistilor italieni si olandezi Cum a fost confundat un turist britanic cu un cap al Mafiei siciliene
ADVERTISEMENT

Avocatul unui englez le cere autorităților din Italia să retragă un mandat european de arestare. Acesta a fost emis pe numele unui cap al Mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro.

Britanicul a fost arestat, după o acțiune ca-n filmele de acțiune, de polițiștii olandezi, în cooperare cu cei italieni. Turistul lua masa într-un restaurant din centrul orașului Haga când forțele de ordine au năvălit în interiorul localului, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Gafă de proporții a polițiștilor italieni și olandezi. Cum a fost confundat un turist britanic cu un cap al Mafiei siciliene

Bărbatul de 54 de ani, despre care avocatul său susține să se numește Mark L., a fost încătușat miercurea trecută. Zeci de polițiști au luat cu asalt restaurantul în care se afla omul.

Britanicului i s-a pus o glugă pe cap și a fost ridicat chiar din fața privirilor îngrozite ale clienților locației. Ulterior a fost transferat la un penitenciar de înaltă siguranță.

ADVERTISEMENT

Presa din Olanda relata că a avut loc arestarea secolului. Se credea că este vorba de un șef al Mafiei din Sicilia, căutat din anul 1993. Pe numele lui Matteo Messina Denaro sunt mai multe condamnări pe viață.

„Când mi-au spus că a fost arestat pentru că se credea că este Matteo Messina Denaro, am crezut că glumesc. Clientul meu s-a născut și a crescut în Anglia și are un accent de Liverpool foarte puternic. A fost evident de la început că era o neînțelegere,” a  explicat avocatul bărbatului, Leon van Kleef.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai povestit și că englezul a mers în Olanda pentru a urmări la Marele Premiu de Formula 1. Acesta avusese loc în weekendul anterior, dar șederea s-a mai prelungit câteva zile, pentru plimbări.

Britanicul a petrecut mai multe zile în închisoare

La insistențele avocatului său, britanicul a fost eliberat din penitenciar, după trei zile, sâmbătă. Totuși, cazul său rămâne deschis, mandatul de arestare nefiind retras de autoritățile italiene.

ADVERTISEMENT

„Când soția clientului meu, care inițial era îngrijorată, și-a dat seama că este o neînțelegere și că soțul ei fusese arestat sub acuzația că ar fi Matteo Messina Denaro, nu se putea opri din râs”, a povestit avocatul.

Potrivit presei italiene, Matteo Messina Denaro, căutat de aproximativ 30 de ani, nu are amprentele în baza de date a autorităților. Acest lucru a făcut lucurile și mai dificile pentru britanic.

Bărbatul căutat la nivel internațional are 59 de ani, i se spune „Diabolik” și este considerat a fi unul dintre liderii Mafiei italiene din toate timpurile. Se spune despre el că ar fi umplut un cimitir, fiind acuzat de peste 50 de crime. În plus, pentru că nu au nicio fotografie recentă, polițiștii italieni au încercat să îi reconstituie digital chipul, dar nu se știe cu exactitate cum ar putea să arate în prezent.

ADVERTISEMENT
Tags: