News
notix pixel id

Gafă de proporții. Autoritățile au depus coroane de flori la mormintele soldaților ruși, nu la cei români. Video

28.05.2020 | 19:35
Gafă de proporții. Autoritățile au depus coroane de flori la mormintele soldaților ruși, nu la cei români. Video
Autoritățile au depus coroane de flori la mormintele soldaților ruși, nu la cei români. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O gafă de proporții a avut loc la Turda, de Ziua Eroilor, acolo unde autoritățile au depus coroane de flori la mormintele soldaților ruși, nu la cei români.

Au depus coroane de flori la mormintele soldaților ruși, nu la cei români

Autoritățile din Turda au făcut o gafă monumentală, chiar de Ziua Eroilor, când au depus coroane de flori la mormintele soldaților ruși, nu la cei români.

O localnică a fotografiat înreaga scenă, după care i-a luat la rost pe soldații care au depus coroanele la monumentul greși și a postat imaginile pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Din imagini se vede cum militarii au confundat cimitirele și au depus coroane de flori, oferind și onoruri militare, soldaților ruși, nu celor români, spre uimirea celor care asistau la ceremonii.

„Să vă fie rușine, împreună cu autoritățile din Turda. Nu mă interesează, v-am văzut, n-am știut ce faceți! Soldații s-au aliniat acolo. N-am știut ce faceți. Deci coroane pentru monumentul rușilor!

ADVERTISEMENT

Scena a fost filmată și fotografiată de localnici

Soc și groaza în Cimitirul Eroilor Turda!!!! 😡😡😡Am postat ieri ca vin sa aduc o floare azi, de Ziua Eroilor. Primaria,…

Posted by Moldovan Manuela on Thursday, 28 May 2020

Nu știți măcar că aici aveți eroii României… O să aveți plângere la MApN. Faceți-vă treaba, învățați unde vă sunt eroii!”, le-a reproșat localnica autorităților militare din Turda, care au greșit mormintele unde trebuiau depuse coroanele de flori.

Pe 28 mai, de Ziua Eroilor, au fost organizate în toată țara ceremonii de comemorare a celor care și-au pierdut viața în timpul celor două războaie mondiale.

ADVERTISEMENT

În schimb, la Turda ceremoniile au avut loc la mormintele greșite. La cimitirul Eroilor, autorități civile și militari au adus onoruri celor căzuți la datorie, doar că nu erau soldații români îngropați acolo. În schimb, coroanele au fost depuse în dreptul soldaților ruși.

Au încurcat cimitirele Eroilor! Au depus coroane și au prezentat onorul la rusi, cu spatele la Eroii Romani! 😤😡😡😡😤😤😤😤Rușine!!!!! Asta e când nu îți pasa! Ești plătit sa nu îți pese!!!! Ați pătat ziua asta! Ați bifat! Probabil urma sa puneți poze și toți idioții sa aplaude!!! Ce dracu aplaudați lucrurile ptr care sunt plătiți??? 😡😡😡🤮Ați raportat îndeplinirea sarcinilor la primarie ????

Posted by Moldovan Manuela on Thursday, 28 May 2020

În cele din urmă, după ce au primit reproșurile din partea localnicilor cu capetele plecate, militarii români au mutat coroanele de flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor români.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri