Sport

Gafă de proporții făcută de Rapid! Cum a putut să piardă un fotbalist care tocmai a câștigat Cupa României: „Nu știu ce a fost în capul lor de l-au dat”

Rapid a pierdut un fotbalist de viitor, care putea fi următorul lider din Giulești, și care și-a demonstrat calitățile în finala Cupei Românei BETANO, pe care a câștigat-o.
16.05.2024 | 15:29
Gafa de proportii facuta de Rapid Cum a putut sa piarda un fotbalist care tocmai a castigat Cupa Romaniei Nu stiu ce a fost in capul lor de lau dat
Ștefan Lefter, proaspăt câștigător de Cupa României, a fost pierdut de Rapid gratis / Arhivă personală George Maria
ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara a devenit câștigătoarea Cupei României, după o finală dramatică cu Oțelul Galați. Hunedorenii au câștigat meciul la loviturile de departajare, iar portarul Ștefan Lefter a fost eroul lor.

Rapid l-a cedat gratis pe Ștefan Lefter

Ștefan Lefter, un portar de doar 19 ani, a fost cedat de Rapid București în vara anului trecut, în mod surprinzător. În lotul formației din Giulești se aflau Horațiu Moldovan, Virgil Drăghia și Harrison Devenish-Meares.

ADVERTISEMENT

George Maria este antrenor cu portarii pentru sectorul juvenil, care are o școală de portari în București, unde l-a avut ca elev pe Ștefan Lefter. Antrenorul a discutat despre greșeala Rapidului de a-l lăsa liber pe Lefter, pe care nu și-o poate explica.

„(n.r. A greșit Rapid când l-a cedat definitiv pe Ștefan Lefter?) Din punctul meu de vedere, categoric. E un pas greșit. Din punctul meu de vedere aș investi într-un copil care are potențial și poate crește, decât să țin portari care au o vârstă înaintată și nu prea mă ajută.

ADVERTISEMENT

Mă refer la Drăghia. Nu am nimic cu el, e un caracter super, un om deosebit. Din punctul meu de vedere, vorbind prin prisma George Maria antrenorul, nu știu ce a fost în capul lor de l-au dat. Nu era Bogdan Ungureanu atunci, erau Moldovan, Drăghia și Harrison“, a spus George Maria, în exclusivitate pentru FANATIK.

Ștefan Lefter, pregătit pentru Rapid

Ștefan Lefter a fost portar aflat sub contract cu Rapid pentru o perioadă lungă de timp, dar a fost împrumutat. Portarul a luat calea Hunedoarei în anul 2021, iar de atunci nu s-a mai reîntors în Giulești.

ADVERTISEMENT

Rapidiștii l-au cedat definitiv pe Lefter, după ce l-au împrumutat pentru două sezoane, ceea ce poate fi o greșeală. În acest moment, Rapid stă doar în Bogdan Ungureanu, un alt tânăr format de George Maria, și Virgil Drăghia, întrucât Marian Aioani este accidentat.

„În momentul de față, Ștefan are experiența necesară să apere la Rapid. Îl văd și titular. S-ar putea bate cu Bogdan Ungureanu, celălalt copil al meu, care apără la 17 ani în Liga 1. E ceva incredibil.

ADVERTISEMENT

(n.r. Îl vedeți la naționala de seniori a României pe viitor?) Clar, da. E și la lotul național deja. A fost chiar acum selecționat“, a spus George Maria despre șansa pe care ar fi putut-o avea Ștefan Lefter de a deveni portarul Rapidului.

Rapid nu a uitat de Ștefan Lefter, pe care l-a felicitat imediat după câștigarea trofeului de Cupa României. Giuleștenii au postat pe rețelele de socializare o fotografie cu jucătorii Corvinului Hunedoara, unde se aflau Lefter și Antonio Bradu, un alt jucător format de ei.

ADVERTISEMENT