Fotbal intern

Gafă imensă comisă de Gaz Metan: „Au avut ofertă de 500.000 de euro pentru Sergiu Buș, dar l-au pierdut gratis!”

23.07.2020 | 12:46
Gafa imensa comisa de Gaz Metan Au avut oferta de 500000 de euro pentru Sergiu Bus dar lau pierdut gratis
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu (42 de ani), fostul antrenor al celor de la Gaz Metan Mediaș, a vorbit despre transferul lui Sergiu Buș la FCSB, dezvăluind faptul că în trecut Gigi Becali înaintase o ofertă de 500.000 în schimbul jucătorului, dar mutarea nu s-a realizat. Până la urmă, Buș a ajuns în curtea FCSB-ului, dar din postura de jucător liber de contract.

”Contractul lui Buș, pentru o anumită sumă – una simbolică, ținând cont de valoarea jucătorului, mai puțin de 100.000 € -, putea fi prelungit. Ar fi însemnat că puteai să-l vinzi mai târziu.

ADVERTISEMENT

Personal am discutat cu patronul FCSB-ului, la două luni după venirea lui Buș la noi (n.r. în august 2019). Chiar în ultima săptămână a perioadei de transferuri, ne-a oferit 500.000 de euro pe el. El marcase atunci două goluri la debut contra Chindiei”, a declarat Edi Iordănescu la Gsp.

De ce a fost pierdut gratis Sergiu Buș

„Alături de conducere, am ajuns atunci la concluzia că trebuie sa valorificăm jucătorul, să marcheze, să-și aducă aportul în rezultatele echipei, cota lui să crească, și să-l vindem mai târziu.

ADVERTISEMENT

Dar e adevărat că la vremea respectivă am făcut o contraofertă celor de la FCSB, care nu a fost pe placul lor. 10 luni mai târziu, clubul a pierdut fotbalistul gratis”, a continuat Edi Iordănescu.

Clauză de reziliere în valoare de 2 milioane de euro

Jucătorul Sergiu Buș a fost prezentat de Gigi Becali în cadrul unei conferințe de presă. Sergiu Buș a semnat pentru 3 ani cu bucureștenii și are o clauză de reziliere de două milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Buș nu a debutat la naționala mare a României. El are un gol pentru selecționata sub 21 de ani, între 2011 și 2014.

30 de meciuri și 10 goluri marcate are Sergiu Buș pentru Gaz Metan Mediaș în acest sezon. Atacantul a mai jucat în cariera sa pentru Levski, Astra Giurgiu, Salernitana, Sheffield Wed, CSKA Sofia, Corona Brașov, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș. La CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș a evoluat în două rânduri.

ADVERTISEMENT

În toată cariera sa, Sergiu Buș a bifat 194 de jocuri și a marcat de 52 de ori. Jucătorul născut în Cluj-Napoca este cotat de site-ul de specialitate trasnfermarkt.com la 600.000 de euro.

Sergiu Buș a câștigat campionatul cu CFR Cluj în sezonul 2009-2010, dar și Cupa României tot atunci. Buș a marcat în acest sezon un gol și în Cupa unde a jucat într-un singur meci.

ADVERTISEMENT