Sport

Gafă impardonabilă făcută în mod repetat de Victor Pițurcă! Cu ce fotbalist a putut să îl confunde pe Romelu Lukaku

Victor Pițurcă a făcut o eroare uriașă în direct la PRO TV, la finalul meciului dintre Olanda și Austria, când l-a confundat pe starul Belgiei, Romelu Lukaku cu un alt fotbalist
18.06.2021 | 01:29
Gafa impardonabila facuta in mod repetat de Victor Piturca Cu ce fotbalist a putut sa il confunde pe Romelu Lukaku
Gafa impardonabila facuta in mod repetat de Victor Piturca! Cu ce fotbalist a putut sa il confunde pe Romelu Lukaku
ADVERTISEMENT

După ce microbiștii români au criticat vehement comentariul jurnaliștilor de la PRO TV la meciurile de la EURO 2020 și lipsa graficii cu minutul și scorul, nici analiștii din platou nu se lasă mai prejos.

Ciprian Marica și fostul selecționer al echipei României, Victor Pițurcă, sunt invitații permanenți în platoul PRO TV, unde sunt analizate toate partidele zilei de la turneul final.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, gafă monumentală în direct la PRO TV, unde analizează meciurile de la EURO 2020

Victor Pițurcă i-a stâlcit numele starului belgian Romelu Lukaku, pe care l-a confundat cu fostul jucător al lui Gaz Metan Mediaș, albanezul Azdren Llulaku, actual atacant al Concordiei Chiajna.

Ba, mai mult, fostul selecționer a folosit greșit numele de mai multe ori, iar greșeala a ieșit și mai mult în evidență, însă antrenorul nu și-a dat seama niciun moment că a comis o eroare.

ADVERTISEMENT

Eroare este cu atât mai mare cu cât, atacantul de 31 de ani al lui Inter Milano a devenit cel mai bun marcator din istoria Belgiei la Campionatul European (șase goluri) și este unul dintre favoriții la câștigarea titlului de golgheter la acest turneu final, reușind deja două goluri. Belgianul e la patru goluri de Cristiano Ronaldo, golgheterul all-time la EURO, după ce a doborât recordul lui Michel Platini, prin golul din penalty marcat cu Ungaria.

Victor Pițurcă are probleme și cu geografia. Ce a spus despre Macedonia de Nord

Victor Pițurcă a mai avut o ieșire în decor și după primul meci al Macedoniei de Nord de la București, când i-a numit pe macedoneni „vecinii noștrii”. Macedonia de Nord e de fapt vecină cu Bulgaria și se află la o distanță destul de mare de România. Între București și capitala Skopje e de 633 de km.

ADVERTISEMENT
Unde se afla Macedonia de Nord pe harta si ce vecini are
Unde se afla Macedonia de Nord pe harta si ce vecini are.

Victor Pițurcă a mai trecut prin momente penibile în platou, când a fost înregistrat la Telekom Sport în timpul pauzei publicitare înjurându-l pe patronul Universității Craiova, când l-a numit homosexual pe fostul antrenor al oltenilor, Devis Mangia, iar pe portarul Pigliacelli l-a făcut „jeg”.

Victor Pițurcă s-a mai aflat în centrul unor scandaluri celebre în platourile de televiziune cu mai mulți oameni de fotbal, printre care Adrian Mititelu și Marian Iancu. Patronul lui Poli Timișoara l-a numit „homosexual” și „satanist”, iar Pițurcă a ripostat de asemenea cu cuvinte grele: „garoi”, „cioară” și „purtător de rahat de 150-200 de kile”.

ADVERTISEMENT

Cine este jucătorul albanez Azdren Llulaku

Azdren Llulaku este un atacant de origine albaneză în vârstă de 33 de ani, care are și cetățenie italiană. Poate evolua și ca al doilea atacant, dar și în banda stânga, iar în cel mai moment al carierei sale de fotbalist, în perioada în care juca la Gaz Metan Mediaș, era evaluat la 1.400.000 de euro, fiind ofertat și de FCSB. Albanezul are o poveste de viață incredibilă, fiind refugiat al războiului din Kosovo. În sezonul 2016-2017 a fost golgheterul Ligii 1 la Gaz Metan Mediaș, când a marcat 16 goluri în 20 de partide.

După ce între 2005 și 2012 a jucat în ligile inferioare din Italia, în 2012 este transferat la Gaz Metan Mediaș, unde a evoluat timp de patru sezoane. A mai jucat în România la Poli Iași și Astra Giurgiu (2018-2019 – 34 de meciuri). În 2016 pleacă definitiv de la Mediaș, la Astana, în Kazahstan, unde a jucat doar 17 meciuri și a fost împrumutat la Tobol pentru câteva luni.

A rămas apoi liber de contract și a revenit în Italia. În 2019 a ajuns în prima ligă din Belarus, la Shakhtyor Soligorsk, însă și acolo a jucat foarte puțin. A revenit în 2020, în România, unde a jucat cel mai bun fotbal din carieră și se află sub contract cu Concordia Chiajna, unde a evoluat în precedentul sezon în 25 de meciuri, înscriind de șapte ori: „M-am simțit foarte bine în România, este un loc care îmi place. În strâinătate, nu prea mi-a mers bine și obiectivul meu e de a rămâne aici. Pentru mine, București e acasă, aici locuiesc cu soția mea. Trebuie să rămân în România, pentru că soția este însărcinată”, a spus albanezul potrivit Prosport.

ADVERTISEMENT