Gafă judiciară ce l-a eliberat din arestul la domiciliu pe interlopul care a înjunghiat doi baschetbaliști în 2018

Robert Cristea   
în HotNews
21/11/2020, 16:52
Gafă judiciară ce l-a eliberat din arestul la domiciliu pe interlopul care a înjunghiat doi baschetbaliști în 2018
Gafă în justiție. Interlopul care a înjunghiat doi baschetbaliști în 2018, eliberat din arestul la domiciliu

Daniel Gabriel Husein, cunoscut ca ”Dasaev”, a fost acuzat în 2018 că a înjunghiat doi baschetbaliști americani.

Acesta fost eliberat din arestul la domiciliu și plasat în control judiciar, în urma unei decizii luate vineri, 20 noiembrie, de Tribunalul Brăila. Ar fi vorba de o gafă judiciară, conform g4media.ro

Curtea de Apel Galați decisese în 2019 ca ”Dasaev” să fie eliberat din arestul preventiv și să fie plasat în arest la domiciliu. Se pare că ar fi fost vorba de greșeli ale procurorului de caz care au dus la anularea unor probe importante din dosar.

Interlop, eliberat din arestul la domiciliu și plasat în control judiciar

Judecătorii Curții de Apel Galați au reținut că avocații suspectului periculos nu au fost înștiințați cu privire la probele administrate împotriva lui ”Dasaev” după data de 27 septembrie 2018.

Se pare că lipsește dovada că aceștia au aflat în timp util despre data, ora şi locul efectuării actului procesual, motiv pentru care nu au putut să se prezinte.

Acesta avea antecedente și fusese condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania pentru infracţiuni comise pe teritoriul acestei ţări.

A primit 20 de ani de pușcărie, dar a fost eliberat după 7 ani. Pentru înjughierea baschetbaliștilor americani, interlopul a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cazul celor 2 baschetbaliști înjunghiați

Decizie incredibilă în cazul interlopului

”Dasaev” este acuzat că a înjughiat în noaptea de 15 spre 16 septembrie doi baschetbaliştii americani. Darrel Bowie şi Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila și operaţi de urgenţă.

Darrel Bowie a fost chiar dus cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Starea celor doi jucători s-a ameliorat ulterior. Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, a fost reținut pe 17 septembrie 2018.

Închide ×