News

Gafă în presa rusă. A fost anunțată moartea ultra-naționalistului rus Vladimir Jirinovski. Informația a fost dezmințită la scurt timp

Agenția de presă rusă Ria Novosti a făcut o gafă uriașă. A anunțat moartea ultra-naționalistului rus Vladimir Jirinovski, însă informația a fost dezmințită la scurt timp
25.03.2022 | 13:41
Gafa in presa rusa A fost anuntata moartea ultranationalistului rus Vladimir Jirinovski Informatia a fost dezmintita la scurt timp
ADVERTISEMENT

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, este în stare gravă la spital după ce s-a infectat cu COVID-19. După un anunț făcut de un senator rus, conform căruia aliatul lui Putin ar fi murit, presa din Rusia a făcut o gafă uriașă. A transmis informația mai departe, fără să o mai verifice. La scurt timp, însă, președintele Dumei de Stat a dezmințit decesul politicianului rus.

Gafă în presa rusă. Vladimir Jirinovski nu a murit de fapt

Vineri, 25 martie, agenția de presă rusă RIA Novosti a anunțat trecerea în neființă a liderului Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, doar că nu a durat prea mult și președintele Dumei de Stat, Viaceeslav Volodin, a negat aceste informații.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că aliatul lui Vladimir Putin nu a murit, dar că se află în stare gravă într-o clinică din Moscova.

“Vreau să-i liniștesc pe toți cei care sunt îngrijorați de sănătatea lui Vladimir Volfovici Jirinovski. El trăiește. Starea lui de sănătate este cu adevărat gravă”, scrie Știripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Viaceeslav Volodin i-a urat ultra-naționalistului rus însănătoșire grabnică.

“Astăzi a fost supus unei tomografii. Suntem îngrijorați pentru el, medicii luptă pentru viața lui. El însuși este un om grozav. Să-i dorim însănătoșire grabnică”, a declarat președintele Dumei de Stat, potrivit Capital.ro.

În plus, și Ministerul rus al Sănătății a anunțat că starea politicianului este stabilă și a precizat că medicii îi oferă îngrijirile medicale necesare.

ADVERTISEMENT

Duma de Stat cere demisia senatorului rus care a anunțat moartea lui Vladimir Jirinovski

Informația potrivit căreia Vladimir Jirinovski s-a stins din viață a fost lansată, vineri, 25 martie, de către senatorul Alexander Pronyushkin.

În urma dezmințirii zvonului de către președintele Dumei de Stat, acesta a șters postarea inițială de pe Telegram și a precizat că își cere scuze pentru faptul că a postat o informație neverificată.

ADVERTISEMENT

Potrivit Realitatea.md, președintele Dumei de Stat al Federației Ruse, Viaceeslav Volodin, solicită senatorului care a făcut falsul anunț să își prezinte demisia de onoare.

Îndemnul către Alexander Pronyushkin a fost făcut pe canalul său de Telegram.

ADVERTISEMENT
Tags: