Fotbal international

Gafă incredibilă: motivul uluitor pentru care Barcelona l-a ratat pe Erling Haaland

27.10.2020 | 11:58
Gafa incredibila motivul uluitor pentru care Barcelona la ratat pe Erling Haaland
ADVERTISEMENT

Ariedo Braida, fostul consilier internațional de fotbal de la Barcelona, a spus că l-a recomandat echipei spaniole pe Erling Haaland (20 de ani) atunci când fotbalistul juca în Norvegia.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Marca, Braida și a dezvăluit motivele care au dus la despărțirea de gruparea catalană.

ADVERTISEMENT

În trecut, el a lucrat și în Italia la AC Milan, fiind cel care i-a adus la echipa din Serie A pe Ruud Gullit, Kaka sau Shevchenko.

Catalanii l-au ratat pe Haaland

„Nu mi-au oferit mie responsabilitate, i-au pus pe alții să se ocupe de transferuri. Eu studiam jucători și le-am prezentat nume precum Haaland, când evolua în Norvegia. Dar mi-au spus că nu îl vor, că nu se potrivește profilului Barcelonei.

ADVERTISEMENT

„Am mai sugerat jucători din Italia, precum Nicolo Barella, care acum este la Inter, sau Nicolo Zaniolo, care joacă la AS Roma. Dar dacă nu ai responsabilitatea să faci asta, pentru că le-a fost oferită altora, nu poți realiza nimic. Am fost izolat”, a declarat Braida pentru Marca.

Gafa catalanilor este uriașă, ținând cont că în lotul actual avut la dispoziție de Ronald Koeman nu există un număr nouă clasic. Acolo pot juca Braithwaite și Griezmann, dar niciunul dintre ei nu este vârf de meserie.

ADVERTISEMENT

Haaland a jucat în țara unde s-a născut, în prima parte  a carierei sale. A debutat la Bryne FK, după care a ajuns la Molde, iar apoi a evoluat pentru RB Salzburg în Austria. În prezent, fotbalistul se află la Borussia Dortmund în campionatul Germaniei, unde a ajuns în ianuarie 2020.

Cota i-a explodat în doar un an: a ajuns la 80 de milioane de euro

23 de reușite și 6 pase de gol are Haaland la echipa germană în numai 26 de partide. La 80 de milioane de euro este cotat fotbalistul pe site-urile de specialitate. Atunci când juca în țara natală, valora 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

La echipa națională a debutat pe 5 septembrie 2019. 7 meciuri și șase goluri a strâns jucătorul pentru Norvegia. Primul meci al fotbalistului la națională a fost Norvegia – Malta, partidă terminată 2-0.

Haaland este printre cei 20 de finaliști pentru trofeul Golden Boy și este favorit la câștigarea acestuia alături de un jucător al Barcelonei. Norvegianul a marcat primul hattrick pentru echipa națională în jocul contra ”tricolorilor”, iar cota sa a crescut într-un an de la 20 de milioane de euro la 80.

„A fost «secetă». E bine să joc alături de el, mă simt bine pe teren. Trebuia să fi marcat 5 sau 6 goluri, mă deranjează puțin, dar e bine că Odegaard și-a revenit în sfârșit și mi-a pasat. Trebuie să construim pe asta. Trebuie să îndrăznim să jucăm fotbal, atunci suntem buni!”, a declarat Haaland după partida cu România.

ADVERTISEMENT