Sporturi

Gafă istorică făcută de Adidas cu Simona Halep. Ce jucătoare au primit banii care i-au fost refuzaţi româncei

22.08.2018 | 00:00
Gafa istorica facuta de Adidas cu Simona Halep Ce jucatoare au primit banii care iau fost refuzati romancei

Gafă istorică făcută de Adidas cu Simona Halep. La începutul lui 2018, oficialii Adidas au decis să nu îi ofere Simonei Halep o prelungire a contractului de sponsorizare. Gigantul german, una dintre cele mai importante firme de echipament sportiv, a considerat că românca, deşi era lider în clasamentul WTA, nu reprezintă cea mai bună oportunitate de asociere a imaginii. La acel moment, Simona nu câştigase nici un turneu de Grand Slam.

În acea lună ianuarie, Adidas a decis să meargă pe Caroline Wozniacki şi pe Garbine Muguruza ca principale figuri de marketing. În plus, a anticipat şi că Jelena Ostapenko şi Naomi Osaka vor fi următoarele nume mari din circuitul feminin. Astfel, nemţii au decis să betnoeze contractul celor patru, cărora le-au oferit majorări considerabile ale contractelor. Simona Halep a ajuns să joace cu o rochie fără inscripţia vreunui sponsor.

Gafă istorică făcută de Adidas cu Simona Halep. Ostapenko şi Osaka, dezamăgiri. Wozniacki şi Muguruza, în picaj

Simona Halep a ajuns în finala de la Australian Open, însă a fost învinsă chiar de o reprezentantă a celor de la Adidas, Caroline Wozniacki. La vremea respectivă, părea un rezultat care să le dea dreptate nemţilor. Victoria obţinută de Naomi Osaka la Indian Wells venea ca un alt argument. Dar, din acel moment, lucrurile au mers din rău în mai rău pentru reprezentantele Adidas.

Gafă istorică făcută de Adidas cu Simona Halep
Sub comanda Nike, Simona Halep pare a fi în cea mai bună formă a carierei

Caroline Wozniacki a pierdut prima poziţie în clasamentul WTA, chiar în faţa Simonei Halep, şi traversează o formă dezastruoasă, fiind chinuită şi de accidentări. A ajuns la peste 2.000 de puncte în spatele româncei şi riscă să piardă şi locul doi, fiind presată serios de Sloane Stephens. Garbine Muguruza este într-o situaţie chiar mai complicată, fiind scoasă din top 10 de forma inconstantă şi desele accidentări.

Gafă istorică făcută de Adidas cu Simona Halep. Kerber rămâne singura speranţă pentru nemţi

Iar jucătoarele pe care Adidas mizau că vor exploda în 2018, Jelena Ostapenko şi Naomi Osaka, sunt departe de a confirma aşteptările. Letona a scăzut în clasament faţă de startul sezonului, fiind acum pe locul 10, iar nipona a fost inexistentă după acel succes de la Indian Wells. A ajuns pe poziţia a 19-a în ierarhia WTA. În aceste condiţii o singură jucătoare rămâne să apere onoarea Adidas.

Este vorba de una dintre cele mai vechi reprezentante ale firmei europene, Angelique Kerber. Fiind vorba despre o jucătoare din Germania, cei de la Adidas au avut-o mereu sub control pe campioana de la Wimbledon, care a fost mereu răsfăţată cu importante contracte. Kerber este pe poziţia a patra în ierarhia WTA şi pe locul doi în clasamentul Race. Este văzută de casele de pariuri ca favorită doi la câştigarea US Open, ultimul turneu de Grand Slam din 2018, şi cam sigura speranţă pentru Adidas la un triumf la New York.

Simona Halep s-a retras de la New Heaven, după ce a avut un program foarte încărcat la Montreal şi la Cincinnati, cu finale disputate la ambele turnee. Românca a acuzat dureri la tendonul achilian şi se teme că nu va fi la cea mai bună forma a sa pentru startul US Open.