Fotbal intern

Gafă mare comisă de UEFA pe site-ul oficial. Cu cine l-a confundat pe Nicolae Stanciu :)

23.03.2019 | 18:18
Gafa mare comisa de UEFA pe siteul oficial Cu cine la confundat pe Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu este cotat de specialiști drept cel mai valoros fotbalist român în activitate la ora actuală și omul de care naționala lui Cosmin Contra își leagă speranțele pentru o calificare la EURO 2020.

Cu cine l-a confundat UEFA pe Nicolae Stanciu

Chiar și așa, se pare că Stanciu nu este un nume important și pentru cei de la UEFA. Astfel, în momentul publicării echipelor de start la Suedia – România, UEFA a pus în dreptul lui Nicolae Stanciu poza unui alt tricolor, cea a lui Alexandru Maxim, de la Mainz.

Nicolae Stanciu (25 ani) are 28 de selecții la prima reprezentativă a României, marcând zece goluri. Mijlocașul ofensiv s-a transferat de curând în Arabia Saudită, la Al Ahli SC, în schimbul unei sume de transfer vehiculate la zece milioane de euro.

UEFA l-a confundat pe Nicolae Stanciu cu Alex Maxim
UEFA l-a confundat pe Nicolae Stanciu cu Alex Maxim

Stanciu a surprins multă lume atunci când a ales să se transfere în Golf la doar 25 de ani. Înainte de a ajuns la Al Ahli, Stanciu evoluase în România pentru Vaslui și FCSB, în Belgia pentru Anderlecht și în Cehia pentru Sparta Praga. Pentru Anderlecht și Sparta a reprezentat cel mai scump transfer din istoria cluburilor respective.

România debutează în preliminariile EURO 2020 în deplasare cu Suedia, naționala care ne elimina dramatic la Mondialul din 1994 în faza sferturilor de finală. Atunci, România, care venea după o victorie istorică în fața Argentinei în optimi, era scoasă la penalty-uri de nordici, după o gafă decisivă comisă de portarul Florin Prunea în timpul jocului.

Suedia este o reprezentativă puternică și în prezent. Nordicii au ajuns până în sferturile de finală la Mondialul disputat anul trecut în Rusia, eliminați fiind de Anglia. Mai mult, în toamnă, Suedia a promovat în prima divizie valorică în Liga Națiunilor, după ce și-a câștigat o grupă cu Rusia și cu Turcia.