Fotbal international

Gafă monumentală la AS Roma! Va pierde al doilea meci la masa verde într-un sezon

20.01.2021 | 10:53
Gafa monumentala la AS Roma Va pierde al doilea meci la masa verde intrun sezon
ADVERTISEMENT

AS Roma nu a mai câștigat de 20 de ani Lo scudetto (titlul în Serie A), dar este campioana gafelor. Lupii vor pierde al doilea meci la masa verde în acest sezon.

Ultima oară când romanii au fost numărul 1 în campionat s-a întâmplat tocmai în 2001. După două decenii de așteptare Giallorossi ar putea fi din nou primii, într-un nedorit clasament al campioanelor gafelor. Trupa lui Paulo Fonseca va pierde cu 0-3 meciul cu Spezia, din optmile Cupei Italiei.

ADVERTISEMENT

Staff-ul ethnic al echipei din capitala Italiei a dat dovadă de necunoaștere crasă a regulamentului și a efectuat nu mai puțin de șase înlocuiri, deși regulamentul prevede că orice echipă poate recurge doar la cinci schimbări de jucători.

Dublă rușine pe Olimpico. Cum reuşeşte AS Roma să piardă două meciuri la masa verde într-un sezon

AS Roma a pierdut oricum meciul disputat, marți seara, pe Stadio Olimpico, în optimile Cupei, scor 2-4, cu Spezia și s-a făcut de rușine în fața formației de pe locul 13 în Serie A. Pentru ca umilința să fie totală, la finalul întâlnirii oficialii clubului au fost înștiințat de observatorul de joc că oricum ar fi fost descalificați din cauză că au efectuat 6 înlocuiri, cu una în plus față de cât permite regulamentul.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat în minutul 95, în reprizele de prelungiri ale partidei, la scorul de de 2-2. Antrenorul romanilor l-a aruncat în luptă pe Ibanez, în locul lui Pedro, după ce anterior au mai fost înlocuiți Villar del Fraile cu Veretout și Spinazzola cu Karsdorp (ambele înclocuiri în minutul 69), Mkhitaryan cu Perez (85), Mayoral cu Dzeko (91) și Cristante cu Fuzato (95).

Avalanșa de schimbări nu au ajutat-o pe Roma să câștige meciul. Rămasă în opt jucători de câmp după eliminările lui Mancini și Lopez, trupa Capitolină a mai încasat două goluri, în minutele 107 și 119, fiind oricum eliminată din Cupa Italiei.

ADVERTISEMENT

Staff-ul Romei s-a specializat în gafe

Fosta campioană a Italiei nu este la prima ”încălcare a regulamentului” în acest sezon. Prima oară a comis-o chiar în etapa inaugurală a noului sezon, pe 19 septembrie, în meciul disputat în deplasare cu Hellas Verona.

Atunci staff-ul lui Paulo Fonseca a uitat să-l scoată de pe lista jucătorilor U22 pe Amadou Diawara deși împlinise 23 de ani pe 17 iulie anul trecut. Diawara a fost folosit titular, staff-ul Romei crezând că respectă astfel regula care prevede că echipele din Serie A trebuie să folosească un anumit număr de jucători sub 22 de ani.

ADVERTISEMENT

Meciul de la Verona s-a terminat la egalitate, scor 0-0, dar oficialii echipei gazdă au observat greșeala comisă de omologii lor de la Roma și au solicitat Federației Italiene câștigarea meciului la masa verde, ceea ce s-a și întâmplat. În Serie A, Roma are un sezon foarte bun clasându-se pe loc de Liga Campionilor (4), după 18 etape.

ADVERTISEMENT