News

Gafa premierului l-a costat pe Călin Popescu Tăriceanu! Vizita în Maroc, amânată din cauza Vioricăi Dăncilă

26.03.2019 | 13:43
Gafa premierului la costat pe Calin Popescu Tariceanu Vizita in Maroc amanata din cauza Vioricai Dancila

Declaraţia premierului României, Viorica Dăncilă, din Statele Unite ale Americii a mai făcut o victimă colaterală! După ce regele Iordaniei şi-a anulat vizita în România, imediat după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că România va muta Ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim, acum Marocul i-a anulat vizita lui Călin Popescu Tăriceanu.

Intâlnirea programată pe care Călin Popescu Tăriceanu o avea în Maroc a fost anulată

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, avea programată o vizită oficială în Maroc, țară arabă din nordul Africii, unde religia predominantă este cea arabă. Oficialii din Maroc nu au primit prea bine discursul Vioricăi Dăncilă, motiv pentru care au decis să ceară anularea vizitei oficiale a lui Călin Popescu Tăriceanu.

”Vizita oficială a președintelui Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în Regatul Maroc, care urma să aibă loc în perioada 27-31 martie 2019, a fost amânată la solicitarea părții marocane, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, ce urmează a fi stabilită de comun acord”, se arată într-un comunicat al Senatului.

Maroc anuleaza vizita lui Calin Popescu Tariceanu
Viorica Dancila a spus ca Romania muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că România îşi va muta Ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim

Decizia neplăcută pentru autorităţile din România vine doar la o zi distanță după ce regele Iordaniei, Abdulah al II-lea, a decis să-și anuleze vizita oficială în România, ca urmare a declaraţiei premierului Viorica Dăncilă în Statele Unite ale Americii.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o reacţie virulentă după anunţul făcut de Viroica Dăncilă în Statele Unite ale Americii, despre care a spus că „demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român”.

„Din dorința de a-și revendica o decizie care nu aparține doar Guvernului României, așa cum dorește să lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbește să facă anunțuri publice fără să existe o decizie în acest sens”, a susținut șeful statului, într-un comunicat de presă.