Life

Gafa uriașă care te poate lăsa fără bani de sărbători. Șoferii care au așa ceva în portbagaj vor fi amendați serios

Gafa uriașă care le poate aduce o amendă mare șoferilor, de sărbători. Ce nu trebuie să aibă în portbagaj ca să evite problemele cu legea
04.12.2022 | 09:00
Gafa uriasa care te poate lasa fara bani de sarbatori Soferii care au asa ceva in portbagaj vor fi amendati serios
Gafa din cauza căreia șoferii se pot alege cu amenzi de sărbători. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

A sosit iarna iar șoferii trebuie să circule cu mare atenție. În caz contrar, riscă amenzi dure chiar în pragul Crăciunului.

Gafa care le poate aduce șoferilor amenzi usturătoare de Crăciun. Ce să nu transporte în portbagaj

Mulți conducători auto nu cunosc în întregime legislația sau evită în mod intenționat să o respecte, așa că se pot alege cu sancțiuni până în 3.000 de lei. Ce nu trebuie să se găsească în portbagajul mașinilor lor?

ADVERTISEMENT

În această perioadă s-au depistat în țară mai multe focare de pestă porcină și cum sunt șoferi care transportă porc pentru Crăciun în portbagaje, ei riscă oricând să fie prinși, în trafic, de inspectori DSVSA.

În 2021, în perioada sărbătorilor de iarnă, s-au făcut mulțimi de controale, iar reprezentații DSVSA i-au sancționat pe unii șoferi din cauză că aveau carne de porc din locuri neconforme, care prezintă risc de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

În luna noiembrie, de exemplu, s-a depistat pesta porcină la cel mai mare producător din țară. În jur de 20.000 de animale au fost sacrificate, în Timiș, după ce în octombrie au fost 40.000.

În localitatea Pădureni, situată în apropierea fabricii infectate, oamenii se tem că pesta porcină le-ar putea afecta și animalele din propria gospodărie.

ADVERTISEMENT

”Foarte grav că dacă se omoară toți porcii, vă dați seama, și mai ales la oameni în sat să vină să îi omoare. Nu-i bine deloc și e și scump atâta, mai și omoară la om. Noi ce putem face?”, a declarat o localnică pentru Digi 24.

”Nu mai cumpărăm carne de porc. O să luăm de la export mai scump”, a mai adăugat și un bărbat.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă mâncăm carne de porc cu infectată cu pesta porcină africană

Potrivit sfatulmedicului.ro, carnea de porc cu pestă porcină nu infectează și omul, dar trebuie evitată pentru a nu avea totuși alte efecte adverse.

”Este cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial”, spunea la un moment dat Geronimo Răducu Brănescu, liderul ANSVSA, despre pesta porcină.

ADVERTISEMENT