ADVERTISEMENT
News

Gafă uriaşă de comunicare a cazurilor de Covid-19. MAI a publicat datele oficiale de marți, 21 iulie, cu o zi înainte, pe 20 iulie. Foto

Autor: Flaviu Popa | 21.07.2020 | 22:58
Gafă uriaşă de comunicare a cazurilor de Covid-19. MAI a publicat datele oficiale de marți, 21 iulie, cu o zi înainte, pe 20 iulie. Foto
MAI a publicat datele din viitor, cu o zi înainte

Ministerul de Interne a comis o nouă gafă, care va da cu siguranță apă la moară acelor persoane care acuză Guvernul Orban că manipulează datele.

ADVERTISEMENT

MAI a publicat, ca de obicei, pe pagina sa de Facebook, un grafic zilnic cu cifrele ultimului raport referitor la evoluția pandemiei de Covid-19 din România.

Cu toate acestea, o gafă incredibilă a fost remarcată de internauți: postarea de luni, 20 iulie, cuprinde cifrele prezentate „oficial” abia marți de Guvern.

MAI a publicat datele pe 21 iulie, cu o zi înainte, într-o gafă care a provocat un val de reacții

Așadar, luni 20 iulie, internauții au putut afla cifrele oficiale de marți, 21 iulie, cu o zi înainte ca ele să existe în realitate.

ADVERTISEMENT

Sunt cei de la MAI călători în timp sau pur și simplu au comis o eroare care ar putea fi speculată de cei care cred că datele sunt manipulate?

Întrebarea retorică a fost pusă de toată lumea, de la jurnaliști la cetățenii de pe internet, cert e că luni, 20 iulie, cineva a încărcat în mod eronat datele din 21 iulie.

Când au realizat gafa, cei de la MAI s-au pus pe editat postări, însă a fost tardiv, în condițiile în care răul fusese deja comis și multă lume a făcut „print screen” cu dovada.

ADVERTISEMENT

O altă teorie ar putea fi că de fapt datele prezentate într-o anumită zi nu sunt tocmai din ziua respectivă, fiind mai degrabă o centralizare a datelor din urmă cu o zi sau două, timp în care grupul de comunicare alcătuiește comunicatele.

Din captura foto se poate vedea cum cei de la MAI au editat și au înlocuit poza, după ce au realizat gafa comisă.

ADVERTISEMENT
MAI a comis o gafă care va fi speculată de conspiraționiști
MAI a comis o gafă care va fi speculată de conspiraționiști

Cu toate acestea, pe pagina de Facebook a Guvernului și pe cea a Ministerului Sănătății au postat datele corecte, potrivit stiripesurse.ro.

Contestatarii Guvernului, printre care PSD și Marcel Ciolacu, au acuzat de mai multe ori că datele sunt manipulate și le-au cerut oficial lui Raed Arafat și Marcel Vela să nu mai „manipuleze” aceste date cu scopul de a crea panică în rândul populației, pentru a-și putea justifica măsurile de restricție impuse în timp.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!