Sport

Gafă uriașă după amicalul Anglia – România! Ce a scris un fost europarlamentar britanic

Un politician britanic a comis o gafă incredibilă după amicalul Anglia - România, în care doi ”tricolori” au refuzat să îngenuncheze înaintea startului.
07.06.2021 | 17:12
Gafa uriasa dupa amicalul Anglia  Romania Ce a scris un fost europarlamentar britanic
ADVERTISEMENT

Fotbaliștii Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu nu au îngenuncheat în semn de solidarizare cu mișcarea „Black Lives Matter”.

”Tricolorii” au fost învinși, scor 0-1, la Middlesbrough după un penalty transformat de Marcus Rashford și au ajuns la patru eșecuri consecutive.

ADVERTISEMENT

Gafă de proporții a unui politician după amicalul Anglia – România

Un moment cu adevărat ireal a venit a doua zi după meciul amical Anglia – România, un fost europarlamentar britanic, Martin Daubney, confundându-i pe Stanciu și Nedelcearu cu doi jucători englezi.

Conform Daily Mail, politicianul de 50 de ani, obişnuit ca naţionala Angliei să evolueze în tricouri albe, a încurcat echipele la meciul de duminică, la care formaţia lui Gareth Southgate a jucat în albastru complet, iar ”tricolorii” în alb complet.

ADVERTISEMENT

Daubney a scris pe Twitter că va apărea la radio pentru a-şi exprima gândurile sale despre evenimente şi a scris: ”Vă invit la TalkRadio, la 10:40, când voi spune că este timpul să punem capăt semnului virtuţii separatiste de a îngenunchea la meciurile de fotbal – trebuie să-l eliminăm înainte de Euro 2020 sau va începe să predomine”.

Eroarea europarlamentarului a devenit virală

Apoi, Daubney i s-a alăturat lui Mike Graham în direct la TalkRadio şi a continuat cu observaţia lui incorectă. El a spus în direct: ”Interesant, dacă te uitai aseară la Stadionul Riverside, erau doi fani ai Angliei, pardon, doi jucători ai Angliei, care nu au îngenuncheat.

ADVERTISEMENT

Mă întreb dacă vreunul dintre ascultătorii tăi ştie cine sunt acei jucători, aş dori să le spun ‘bine aţi făcut’ acestor băieţi, sunt cei care dau exemplul”.

Acest pasaj al intervenţiei fostului europarlamentar a devenit imediat viral online, fiind răspândit rapid pe reţelele de socializare, pe măsură ce fanii fotbalului au rămas mască de gafa fostului europarlamentar.

ADVERTISEMENT

Politicianul, ironizat de fani

Mai devreme, Daubney postase pe Twitter acelaşi punct de vedere cu privire la doi jucători din Anglia care ar fi refuzat să îngenuncheze şi şi-a întrebat fanii dacă îl pot ajuta cu numele lor. Pe măsură ce criticile şi ridicolul s-au revărsat rapid în direcţia sa, Daubney a şters tweet-ul, dar gafa fusese făcută.

Un utilizator nu a scăpat ocazia de a se amuza de eroarea lui Daubney, răspunzând cu traducerea în limba română pentru ”thank you”: ”Când le mulţumiţi acelor jucători din ‘Anglia’ pentru că nu au îngenuncheat, nu uitaţi să spuneţi ‘mulţumesc’”.

”O mică sugestie pentru tine: Asigură-te că ştii care echipă este Anglia şi care nu este, înainte de a-ţi publica micile tale tweet-uri”, ”Asta se întâmplă când gura ta este mai mare decât creierul tău…”, ”E atât de patriot încât nici nu ştie care este echipa Angliei”, ”Mi-ar plăcea să aud părerea foştilor jucători englezi cum ar fi Gheorghe Hagi şi Florin Răducioiu despre această situaţie”, au fost alte comentarii acide.

ADVERTISEMENT