Fotbal intern

Gafă uriaşă la CSA Steaua! Au rămas cu numai 2 jucători în echipă. Ce s-a întâmplat

23.06.2018 | 16:51
Gafa uriasa la CSA Steaua Au ramas cu numai 2 jucatori in echipa Ce sa intamplat

CSA Steaua a defilat în Liga a 4-a în actuala stagiune, excepţie facând partidele pierdute cu Academia Rapid. Grupa juniori de la Regal care a format grosul lotului lui CSA s-a descurcat foarte bine şi ar fi devenit principala favorită la promovare în stagiunea următoare. Numai că schimbarea legislaţiei fiscale le-a dat bătăi de cap oficialilor din clubul armatei. Astfel, mai mulţi fotbalişti au refuzat să semneze noile angajamente.

Jucătorii de la CSA Steaua ar fi trebuit să semneze noi contracte, după trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Numai că la trupa din Ghencea, fiind vorba de o instituţie de stat, lucrurile au mers mai greu şi s-a ajuns în situaţia ca noile contracte să nu ajungă la fotbalişti până la finalul sezonului. Dacă în timpul sezonului tinerii fotbalişti ar fi semnat cu ochii închişi prelungirea înţelegerii, acum aceştia ezită după ratarea promovării, mai ales că au primit oferte din Liga a 3-a sau chiar Liga a 2-a. De altfel, doar doi fotbalişti au acceptat să rămână în lotul CSA Steaua: Mihai Butoi, fotbalistul care a suferit o ruptură de ligamente în meciul de anul trecut Rapid-Steaua, scor 1-1, şi Ştefan Pădureţ.

De ce nu mai vor jucătorii să semneze cu CSA Steaua

Jucătorii CSA Steaua care refuză să semneze prelungirea contractului acuză faptul că nu şi-au primit primele de-a lungul acestui sezon şi faptul că au fost anunţaţi că le vor scădea salariile cu 20 la sută. Iar cum regulamentele din Ligile a 2-a şi a 3-a ajută la promovarea tinerilor, aceştia nu ar mai vrea să audă de CSA Steaua. De altfel, cluburile din Liga a 3-a sunt obligate să aibă pe teren cel puţin 3 jucători eligibili U 19, iar la Liga a 2-a trei jucători U21.

Cei de la CSA Steaua sperau să aibă o varianta de rezervă: să promoveze în Liga a 3-a pe varianta Ligii Elitelor. Dar dacă vor reuşi în cele din urmă, echipa va fi nevoită să folosească în următoarele două sezoane trei jucători U19 şi cinci U21 în echipă, fapt ce ar face foarte dificilă promovarea în Liga a 2-a.

Sezonul viitor, antrenorul principal al echipei va fi Marius Lăcătuş, ajutat de Ştefan Iovan şi Gheorghe Niţu.

Citeşte şi: AMFB: „CSA Steaua ar merita în Liga 3”. Ce spune de ieșirea nervoasă a lui Talpan

Tags: