Sport

Gala Blood Fight League, șansa carierei pentru Aurel Răsteanu: „Este cel mai mare premiu pentru care lupt în toată cariera mea de până acum”

Se numește Aurel Răsteanu, iar în lumea sporturilor dure și a MMA-ului profesionist este cunoscut sub nickname-ul „Aligatorul”.
12.09.2021 | 14:13
Gala Blood Fight League sansa carierei pentru Aurel Rasteanu Este cel mai mare premiu pentru care lupt in toata cariera mea de pana acum
Gala Blood Fight League, șansa carierei pentru Aurel Răsteanu: „Este cel mai mare premiu pentru care lupt în toată cariera mea de până acum”
ADVERTISEMENT

Are 28 de ani, medalii și titluri câștigate în sporturile de contact, a luat licența cu 10, la UNEFS și este pasionat de viața animalelor de pradă. Dacă ar fi să câștige banii puși la bătaie – 10.000 de euro – în Gala Blood Fight League, organizată de campionul de MMA Alin Chirilă, pe 25 septembrie, în Timișoara, și-ar cumpăra o mașină și ar renova apartamentul părinților săi.

Aurel Răsteanu, „Aligatorul” care vrea să ia toți banii din Gala Blood Fight League

„Vărul meu practica acest sport. M-a chemat într-o zi la el și mi-a arătat filmări, pe CD-uri, cu lupte de MMA. Așa am descoperit luptele și am început să exersez anumite tehnici.

ADVERTISEMENT

Apoi, m-am dus la clubul unde activa el. Acolo sunt și astăzi, zi de zi, chiar dacă vărul meu a renunțat la lupte după un timp. Probabil, acesta a fost rostul. Cel mai mult mi-a plăcut că în MMA poți bate alți sportivi din alte discipline.

La sală eram privilegiat, eu nu plăteam abonament pentru că eram cel mai mic, iar antrenorul a văzut potențial în mine. Așadar, nu aveam o cotizație de plată. În schimb, toți aveau așteptări, iar eu am făcut performanță și am adus medalii clubului meu. Asta spre mândria părinților mei, în special a tatei, care a venit peste tot cu mine”, își începe mărturisirea Aurel Răsteanu.

ADVERTISEMENT

Cu suținere din partea clubului și suportul moral al familiei, Aurel Răsteanu a început să se remarce în competițiile sportive.

„Când te dedici acestui sport o faci pe viață. Eu am minimum 2 antrenamente pe zi, respectiv un total de 12 antrenamente, de luni până sâmbătă inclusiv. Antrenamentele mele sunt complexe. Fac și triatlon: înot, bicicletă și alergare. Ca să ajungi luptător MMA faci multe sacrificii.

ADVERTISEMENT

Mai întâi strângi din dinți și ai continuitate, indiferent de starea ta, de sărbătorile de peste an, de problemele pe care le ai la fel ca oricare altă persoană. Îți sacrifici timpul, care este cel mai important, dar fără să plătești acest preț nu poți să obții înalta performanță.

Apoi, după ani de continuitate vine și succesul. Garantat! Eu practic MMA, mă antrenez zilnic, iar când am un moment liber mă uit pe internet la Galele Bellator și UFC și studiez tehnici de luptă.

ADVERTISEMENT

Pentru că indiferent cât ar zice unii că luptătorii de MMA nu au nimic în cap, eu zic că noi avem o inteligență aparte. Noi citim, studiem, urmăm facultăți. Eu am terminat Facultatea UNEFS-ul (n.r.: Universitatea de Educație Fizică și Sport) cu nota 10 la licență. ZECE! Unul dintre profesorii examinatori, care îmi știa performanțele sportive, m-a felicitat personal pentru lucrare”, susține luptătorul.

Palmaresul lui Aurel Răsteanu este următorul:

  • Campion Național la BJJ (2011);
  • Campion la Milano Chalenge la BJJ – centura mov (2014);
  • Vicecampion la Open-ul Ungariei – centura albastră (2009 și 2010).

Și tot datorită sportului, Aurel Răsteanu a reușit să cunoască succesul și respectul și dincolo de cușcă.

„Sportul acesta a reușit să mă facă cunoscut și mulți mă respectă datorită statului pe care l-am clădit în ani.

Pentru o persoană neavizată poate părea ciudat, dar eu știu că prin luptele din cușcă am devenit un om calculat, ordonat și mult mai analitic. Sunt și un bun motivator, știu să ascult și să dau sfaturi. Iar sportul m-a ajutat să fiu cel care sunt astăzi.

Însă, statutul câștigat a venit și cu obligații, pentru că am înțeles că sunt un exemplu pentru copii și mulți vor să ajungă ca mine. Așa că îmi ridic standardele mereu.

MMA –ul mi-a mai adus ceva, mi-a adus o foarte mare priză la fete. Am sesizat asta după primul meu meci televizat. Bani nu aveam, dar apărusem la tv și dintr-o dată au început să mă privească fetele cu alți ochi. Ce să zic, e flatant…fetelor le plac băieții răi, care dau cu pumnul și sunt celebri”, mărturisește campionul.

Miile de ore petrecute la antrenament, sacrificiile și meciurile grele, nu au ajuns să se materializeze în bani. Aurel Răsteanu a luat însă partea bună a lucrurilor și prin sport și-a găsit vocația.

„Ceea ce fac eu acum nu este remunerat la nivelul efortului depus. Eu fac bani din antrenamente. Sunt antrenor de MMA. Altfel, doar din MMA nu aș fi putut să trăiesc. În România, banii oferiți pentru acest sport, practicat la cea mai înaltă performață, sunt o bătaie de joc. Să vă spun că există Gale în care ne luptăm pentru un premiu de 1.000 de lei?! Asta cred că spune totul despre cât interes există pentru MMA, în România.

Acum însă, la Gala Blood Fight League este pus în joc un premiu mare: 10.000 euro. Este cel mai mare premiu pentru care lupt în toată cariera mea de până acum. Premiul este greu de obținut, vor fi 3 meciuri de disputat, unul după altul, iar adversarii sunt buni.

Dacă ar fi să câstig, aș dedica victoria părinților mei, tatălui și mamei, cea care mi-a spălat echipamentul de mii de ori. Cu banii aș renova casa și mi-aș lua o mașină. Personal, consider că cel care va câștiga va fi cel care stă cel mai bine pe partea de condiție fizică. Pe cardio, pe inimă.

De la Gala Blood Fight League am așteptări mari. Vreau să fie profesionalism 100% din partea: arbitrilor, staff-ului și luptătorilor, iar cel mai bun să câștige”, spune Aurel Răsteanu.

Pe 25 septembrie, Aurel Răsteanu va lupta în piramida de la Blood Fight League, Gala MMA organizată, la Timișoara, de campionul european Alin Chirilă. Meciurile se desfășoară în sistem piramidă, 8 luptători, 7 meciuri și un singur premiu: 10.000 de euro!

La Gală, în sală, vor fi prezente personalități naționale și mondiale din lumea sporturilor dure – Brad “One Punch” Pickett, starul UFC.

Gala va fi difuzată de Sport Extra, la tv și în online și, va putea fi urmărită și în străinătate.

ADVERTISEMENT