Sport

Gala FIFA The Best 2021. Robert Lewandowski, cel mai bun jucător al anului. Polonezul și-a luat revanșa în fața lui Messi. Ronaldo, premiu special. Video

Polonezul Robert Lewandowski a fost ales jucătorul anului în cadrul Galei FIFA The Best 2021, învingându-l pe Leo Messi. Portughezul Ceistiano Ronaldo a primit premiul special.
Gala FIFA The Best 2021 Robert Lewandowski cel mai bun jucator al anului Polonezul sia luat revansa in fata lui Messi Ronaldo premiu special Video
Atacantul echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului 2021. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
17-01-2022
19:25

Ronaldo, premiu special din partea FIFA

Atacantul portughez al echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, a primit premiul special din partea FIFA.

Superstarul a fost premiat pentru performanțele incredibile realizate de-alungul anilor cu reprezentativa Portugaliei.

17-01-2022
19:19

Lewandowski, jucătorul anului 2021

Atacantul echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului 2021.

Polonezul, care a câștigat și anul trecut, și-a luat astfel revanșa față de argentinianul Lionel Messi (PSG), cel care l-a învins în finala pentru Balonul de Aur. Al treilea finalist a fost egipteanul Mohamed Salah (Liverpool).

17-01-2022
19:15

Alexia Putellas, cea mai bună jucătoare

Jucătoarea echipei FC Barcelona, Alexia Putellas, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a anului trecut.

Ea l-a învins pe coechipiera sa de la Barcleona și naționala Spaniei, Jennifer Hermoso, și pe australianca Sam Kerr de la Chelsea FC Women.

17-01-2022
19:07

Echipa stelară a anului 2021

FIFA a anunțat cum arată echipa ideală a anului 2021, iar formula aleasă este 3-3-4:

Gialuigi Donnarumma – Ruben Dias, Leonardo Bonucci, David Alaba – N’Golo Kante, Jorginho, Kevin De Bruyne – Lionel Messi, Robert Lewandowski, Erling Haaland, Cristiano Ronaldo.

17-01-2022
18:53

Fanii danezi și cei finlandezi, premiați de FIFA

Premiul The Best FIFA Fan Award a fost câștigat de fanii naționalelor din Danemarca și Finlanda pentru comportamentul avut la meciul de la Euro 2020, când a avut loc tragicul accident al lui Christian Eriksen.

La această categorie au mai fost nominalizați suporterii germani (după  inundaţiile devastatoare care au ucis peste 170 de oameni, fanii echipelor s-au unit pentru a strânge bani, alimente şi alte resurse pentru cei afectaţi de dezastru) și Imogen Papworth-Heidel (la 11 ani, ea a lansat o provocare de 7,1 milioane de jonglări cu mingea de fotbal în total în scopul strângerii de fonduri pentru lucrătorii britanici din domeniile esenţiale).

17-01-2022
18:47

Tuchel, antrenorul anului

Tehnicianul echipei Chelsea Londra, Thomas Tuchel, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului.

Neamțul, care a câștigat Champions League cu formația de pe Stamford Bridge, i-a devansat pe Pep Guardiola, câștigător în Premier League cu Manchester City, și pe Roberto Mancini, care a cucerit titlul european cu naționala Italiei.

17-01-2022
18:41

Emma Hayes, cel mai bun antrenor din fotbalul feminin

Antrenoarea echipei Chelsea FC Women, Emma Hayes, a fost desemnată cel mai bun tehnician din fotbalul feminin.

Ea i-a învins pe Lluis Cortes (FC Barcelona) şi pe Sarina Wiegman (naţionala Olandei / naţionala Angliei).

17-01-2022
18:37

Premiul fay-play merge în Danemarca

Echipa naţională a Danemarcei, medicii şi staful tehnic al reprezentativei nordice au primit premiul pentru fair-play pentru modul cum s-au comportat în timpul accidentului groaznic suferit de Christian Eriksen la meciul cu Finlanda de la Euro 2020.

La această secțiune mai erau nominalizați Claudio Ranieri și Scott Brown.

17-01-2022
18:32

Erik Lamela, cel mai frumos gol al anului

Mijlocașul echipei Tottenham Hotspur, Erik Lamela, a câștigat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului reușit într-un meci cu Arsenal, din campionatul Angliei, din 14 martie 2021.

Argentinianul i-a învins pe cehul Patrik Schick, cu golul marcat de la 45 de metri în meciul cu Scoţia, de la Euro-2020, la 14 iunie 2021, și pe Mehdi Taremi (FC Porto), cu reuşita ”din foarfecă” de la meciul cu Chelsea, din Liga Campionilor, de la 13 aprilie 2021.

17-01-2022
18:11

Edouard Mendy, cel mai bun portar al anului

Edouard Mendy a fost votat drept cel mai bun portar al anului, devansându-i pe Gianluigi Donnarumma și pe Manuel Neuer. Portarul lui Chelsea nu a putut intra în legătură directă pentru a oferi o primă reacție după câștigarea trofeului.

 

17-01-2022
18:02

Gala FIFA The Best 2021 a început. Video

Gala FIFA The Best 2021 a început și poate fi urmărită în format video AICI. Robert Lewandowski, Mohamed Salah și Lionel Messi sunt marii favoriți la câștigarea trofeului.

Gala se desfășoară în Zurich, Elveția, iar fanii din întreaga lume pot participa live la festivitate, pe niște ecrane uriașe, din cauza situației pandemice, altfel ar fi avut voie să se afle în public.

Încă din primele minute de la startul transmisiei, peste 45.000 de fani din toată lumea s-au conectat pe live-ul de pe canalul de YouTube al FIFA.

17-01-2022
17:51

Cu cine a votat Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo și-a ales cei trei jucători pentru câștigarea FIFA Best 2021, iar pe primul loc este Robert Lewandowski, pe al doilea loc este Lionel Messi, în timp ce pe al treilea loc, starul portughez l-a trecut pe Kylian Mbappe.

Karim Benzema, fostul său coleg de la Real Madrid și bun prieten cu Cristiano, nu a fost votat de portughez, spre surprinderea tuturor.

Lionel Messi şi-ar putea adăuga un nou trofeu individual în palmares, după ce a fost nominalizat la premiul FIFA The Best 2021. Evenimentul va avea loc luni, la Zurich, de la ora 20:00, iar cu această ocazie vor fi acordate mai multe distincţii.

Nominalizările la Gala FIFA The Best 2021

Pentru premiul de cel mai bun fotbalist al anului 2021, la Gala FIFA The Best, se duelează Lionel Messi, Robert Lewnadowski şi Mohamed Salah. Va fi o nouă luptă între starul lui PSG, câştigător al Balonului de Aur 2021, şi vedeta lui Bayern Munchen, ocupantul locului 2 în ancheta France Football.

ADVERTISEMENT

La această anchetă votează selecţionerii şi căpitanii naţionalelor din întreaga lume, câte un jurnalist din fiecare ţară şi suporteri, aceştia putând să aleagă pe site-ul oficial al FIFA. Premiul este acordat pentru performanţele din perioada 8 octombrie 2020 – 7 august 2021.

Este a şasea oară când FIFA acordă premiul The Best, iar Lionel Messi a câştigat o singură dată, în 2019. Cristiano Ronaldo s-a impus la primele două ediţii, în 2016 şi 2017, în timp ce Luka Modric a fost premiat în 2018. Ediţia de anul trecut a fost câştigată de Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Gala FIFA The Best 2021, de la Zurich, poate fi urmărită în direct pe canalul oficial de YouTube al forului mondial, dar şi pe pagina de Facebook.

Premiul pentru cea mai bună fotbalistă a anului 2021

  • Jennifer Hermoso (Spania / FC Barcelona)
  • Sam Kerr (Australia / Chelsea)
  • Alexia Putellas (Spania / FC Barcelona)
ADVERTISEMENT

Cine se luptă pentru premiul de cel mai bun antrenor al anului 2021

La Gala FIFA The Best 2021 va fi premiat şi cel mai bun antrenor al anului trecut. Pep Guardiola (Manchester City), Thomas Tuchel (Chelsea) şi Roberto Mancini (naţionala Italiei) sunt finaliştii, iar ultimii doi sunt creditaţi cu cele mai mari şanse.

De-a lungul timpului, premiul a fost câştigat de Claudio Ranieri (Leicester City/2016), Zinedine Zidane (Real Madrid/2017), Didier Deschamps (naţionala Franţei/2018) şi Jurgen Klopp (Liverpool/2019 şi 2020).

ADVERTISEMENT

Premiul pentru cel mai bun antrenor din fotbalul feminin în 2021

  • Lluis Cortes (Spania / FC Barcelona)
  • Emma Hayes (Anglia / Chelsea)
  • Sarina Wiegman (Olanda / naţionala Olandei / naţionala Angliei)

Ce alte premii sunt acordate la Gala FIFA The Best 2021

La Zurich, va mai fi premiat cel mai bun portar al anului 2021, nominalizaţi fiind Gianluigi Donnnarumma (Italia / AC Milan / PSG), Edouard Mendy (Senegal / Chelsea) şi Manuel Neuer (Germania / Bayern Munchen).

Pentru premiul de cel mai bun portar din fotbalul feminin au fost nominalizate Ann-Katrin Berger (Germania / Chelsea), Christiane Endler (Chile / PSG / Lyon) şi Stephanie Lynn Marie Labbe (Canada / FC Rosengard / PSG).

De asemenea va fi acordat premiul Puşkaş, pentru cel mai frumos gol al anului 2021, categoria la care se luptă Erik Lamela, Patrick Schick şi Mehdi Taremi.

Cu această ocazie va fi aleasă echipa anului 2021 şi vor mai fi acordate premiile FIFA Fair-Play şi FIFA Fan, ultima o distincţie la care votează exclusiv fanii.

ADVERTISEMENT