Fotbal intern

Gala Fotbalului ”Ilie Balaci”, ediția a II-a. Promisiunea autorităților locale: o statuie a legendei Științei în fața stadionului ”Ion Oblemenco”

12.12.2019 | 19:12
Gala Fotbalului Ilie Balaci editia a IIa Promisiunea autoritatilor locale o statuie a legendei Stiintei in fata stadionului Ion Oblemenco
ADVERTISEMENT

Joi, 12 decembrie, în Sala Filarmonicii Oltenia, a avut loc Gala Fotbalului Doljean ”Ilie Balaci”. Ajunsă la ediția a II-a, gala îi premiază pe cei care fac performanță și s-au evidențiat în sportul în care Minunea Blondă a excelat de-a lungul carierei.

Gala Fotbalului ”Ilie Balaci”, ediția a II-a. Promisiunea autorităților locale: o statuie a legendei Științei

În cadrul ediției a II-a a Galei Fotbalului Doljean ”Ilie Balaci” au fost premiați cei mai buni juniori, cei mai buni arbitri, precum și juniorul și antrenorul anului 2019.

ADVERTISEMENT

De la evenimentul de joi nu au lipsit momentele speciale, precum recitalul lui Andrei Păunescu, dar și prezentarea unor momente cu și despre legenda alb-albastră Ilie Balaci, în prezența familiei acestuia, a oficialităților, dar și a marilor fotbaliști ai Craiovei.

Statuie cu Ilie Balaci pe esplanada stadionului ”Ion Oblemenco”

În cadrul galei din acest an, primarul Craiovei, Mihai Genoiu, i-a promis fiicei marelui fotbalist, Lorena Balaci, că, începând de anul viitor, se va realiza o statuie din bronz a lui Ilie Balaci care va fi amplasată pe esplanada stadionului ”Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Gala Ilie Balaci

Gepostet von Mihail Genoiu Primarul Craiovei am Donnerstag, 12. Dezember 2019

Laureații Galei ”Ilie Balaci”, ediția a II-a

Doi dintre jucătorii care s-au evidențiat în acest sezon la Universitatea Craiova, prinzând meciuri și în prima ligă, Ștefan Baiaram și Luis Nițu, au fost premiați la Gala Fotbalului ”Ilie Balaci”.

La prima ediție a Galei ”Ilie Balaci”, actuala vedetă a trupei lui Victor Pițurcă, Valentin Mihăilă, a fost desemnat fotbalistul anului 2018.

ADVERTISEMENT

Iată laureații ediției 2019 a Galei ”Ilie Balaci”:

  • Fotbalistul anului 2019 – Baiaram Ștefan – U Craiova
  • Antrenorul anului 2019 – Stoica Alexandru – U Craiova
  • Anul 2001 – Nițu Luis – U Craiova
  • Anul 2002 – Danciu Marian – U Craiova
  • Anul 2003 – Croitoru Daniel – U Craiova
  • Anul 2004 – Zamfir Flavio – U Craiova
  • Anul 2005 – Brasfalneanu Bogdan – U Craiova
  • Anul 2006 – Barbu David – CS Știința Craiova
  • Anul 2007 – Gașpar Florin –  CSS Craiova
  • Anul 2008 – Preoteasa Eduard – AS PRO Junior Craiova
  • Anul 2009 – Radu Mario- U Craiova
  • Anul 2010 – Purcaru Nicolas – U Craiova
  • Anul 2010 – Dolea Mario- CS Dynamic Craiova (sursa: frf-ajf.ro)

Meci în memoria lui Ilie Balaci

La mai bine de un an de la decesul lui Ilie Balaci, au fost înființate Asociația Sportivă ”Ilie Balaci” și o Gală ”Ilie Balaci”, ajunsă la două ediții deja. Fiica legendei Olteniei, Lorena Balaci, a anunțat și organizarea unui meci amical cu nume mari din fotbal în memoria tatălui său.

ADVERTISEMENT

”Am înființat Asociația Sportivă ”Ilie Balaci”. Se va face și un meci în memoria lui Ilie Balaci, am vrut să-l organizăm în săptămâna premergătoare pomenii, dar vreau să facem ceva special. Cu siguranță vor fi legendele Craiovei, fotbaliști care au trecut pe la Craiova, iar dincolo mi-aș dori o echipă formată din vedete internaționale.

Va exista un turneu care îi va purta numele. În 2019 va fi a doua Gală ”Ilie Balaci” organizată de primăria Craiovei. E un eveniment care premiază cei mai buni juniori din județ, antrenori, pe categorii de vârstă. Am dat acordul Inspectoratului Județean Dolj să organizeze Cupa ”Ilie Balaci”, a spus fiica acestuia la Digisport, în octombrie.

Ilie Balaci a murit pe 21 octombrie 2018, la vârsta de 62 de ani, după ce a suferit un infarct. Fostul mare fotbalist român a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Craiova şi a fost resuscitat timp de o oră și jumătate, însă nu a răspuns la stimuli şi medicii au fost nevoiți să constate decesul.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Voluntari: 2,25 este cota pentru un ”Ambele înscriu”. Vezi aici toate cotele!


 

ADVERTISEMENT