Sport

Gala Fotbalului Românesc 2019, de la Mircea Lucescu, acum „doar” tatăl premiatului Răzvan, la dublul laureat Pușcaș. Și surpriza de pe podium a lui… Șumudică! Reportaj marca FANATIK. FOTO+VIDEO

04.12.2019 | 15:47
Gala Fotbalului Romanesc 2019 de la Mircea Lucescu acum doar tatal premiatului Razvan la dublul laureat Puscas Si surpriza de pe podium a lui Sumudica Reportaj marca FANATIK FOTOVIDEO
ADVERTISEMENT

În 1989 era doar câmp dincolo de calea ferată spre Constanța care „închide” strada Petricani din zona Tei-Toboc. Acum este oraș. Este București, lipit de „satul” Pipera (sună nașpa, nu-i așa?) din comuna Voluntari. Birouri, bănci, „plazze”, magazine, săli de evenimente, benzinării… Acolo și-a ținut Gala Fotbalului Românesc ediția cu numărul 21.

Gala Fotbalului Românesc 2019, de la Mircea Lucescu, acum „doar” tatăl premiatului Răzvan, la dublul laureat George Pușcaș. Surpriza de pe podium a lui… Marius Șumudică!

După ce au „fentat” sufocarea tradițională a traficului din orice zonă a Capitalei, după ce s-au chinuit să găsească un loc de parcare la „plazza” de peste drum de locația Galei (a cărei organizatori au împărțit pe criterii numai de ei știute puținele spații pentru auto din curticica „salonului”), invitații au umplut sala spre ora 20:00.

ADVERTISEMENT

Mai cu „Bună seara, poftiți domnule… (puneți dumneavoastră ce nume vreți… Rădoi, Stoichiță, Bodescu, Belodedici, Vlădoiu, Drăgulescu… ei au venit în „timp util”…)!”, mai cu „Alo, cine v-a pus la masa asta?! Asta e masa fotbaliștilor! Hai, sus, găsiți-vă loc în altă parte!”, mai cu „Mă, da’ Lucescu când vine?!”, spectacolul a început undeva spre ora 20:30.

„Federalii” au avut ce admira la Gala Fotbalului Românesc!

Pentru conformitate, la masa ocupată „abuziv” de prieteni și rude ale concurentelor la „Miss România 2019” au fost așezați George Pușcaș împreună cu iubita, familia și amicii săi. Fotbalistul și atacantul anului 2019 merita, fără discuție, să fie onorat cu o masă în centrul atenției, cât mai aproape de podium…

ADVERTISEMENT

…Alături de masa „federalilor”, la care au băut un pahar de vin, admirând „Miss-ele” țării, Mirel Rădoi (premiu pentru „Performanța anului în fotbal” cu naționala U21, vezi video mai jos!), Mihai Stoichiță, Gabriel Bodescu, Ioan Andone (premiu de excelenţă pentru întreaga activitate), Jean Vlădoiu (premiu de excelenţă pentru întreaga activitate) și Miodrag Belodedici. Liga Profesionistă de Fotbal n-a avut rezervată nicio masă, strălucind prin… absență totală!

Păcat că a fost „la concurență” cu Balonul de Aur…

Revenind la spectacol, pentru „încălzire” au fost prezentate frumoasele concurente la titlul de „Miss România 2019”, cu vârste între 14 (!) și 24 de ani, minim 1,70 m înălțime, maxim 50 kg, picioare ca autostrăzile care ne lipsesc atât de mult în „trupul” patriei iubite… Zâmbete, bezele, delectarea ochiului, Mihai Stoichiță foarte, foarte atent… VEZI FOTOGRAFII INEDITE ÎN GALERIA FOTO!

ADVERTISEMENT

Au urmat premiile. 22 la număr. De la ziariști, la fotbaliști. Trecând prin excelența antrenorilor, prin „fluierul fluieraților arbitri, prin birourile conducătorilor de club… Laureații se știu deja. Anticipați sau surprinzători, majoritatea au lipsit. Eclipsa de inspirație a organizatorilor (cel puțin…) a programat Gala Fotbalului Românesc 2019 în seara în care se decerna, la concurență (!), Balonul de Aur. Ca să nu mai vorbim că echipele din Casa Pariurilor Liga I care dădeau laureații erau plecate prin deplasările etapei 19 intermediare…

Două „excelențe” alături, la aceeași masă, Mircea Lucescu și Marian Drăgulescu

Gala a avut un moment de translatare a interesului de pe scenă în sală atunci când a venit Mircea Lucescu. Flashurile aparatelor foto l-au „albit” pe „Il Luce”, operatorii TV s-au călcat pe bombeuri să prindă cel mai bun unghi de filmare, saluturile au „curs” din toate direcțiile. Cel mai titrat antrenor român s-a așezat la masă alături de legendarul Marian Drăgulescu, care a primit „Premiu special pentru cariera sportivă”. Două „excelențe” în sportul românesc.

ADVERTISEMENT

Gimnastul de excepție care împlinește 39 de ani (!) pe 18 decembrie se pregătește pentru a cincea participare la Jocurile Olimpice, după 10 medalii mondiale (8 de aur și 2 de argint) și „doar” 3 olimpice (1 de argint și 2 de bronz), cu țelul declarat de adăuga și aurul olimpic formidabilei sale „panoplii”.

„Sunt un admirator al lui Răzvan, este un exemplu de ceea ce înseamnă un copil care trebuie să lupte cu celebritatea tatălui său”

Mircea Lucescu n-a primit niciun premiu de data aceasta, a venit la Gala Fotbalului Românesc 2019 doar în postură de… tată! Pentru a lua titlul de „Cel mai bun antrenor al anului” pentru fiul său Răzvan, câștigător anul acesta al Cupei Campionilor Asiei, cu Al-Hilal, și al eventului în Grecia, cu PAOK Salonic.

„Sunt un admirator al lui Răzvan, este un exemplu de ceea ce înseamnă un copil care trebuie să lupte cu celebritatea tatălui său. Succesul lui este și succesul fotbalului românesc. (…) Am rămas cu un amar în suflet că nu am văzut la tragerea la sorţi de sâmbătă niciun jucător din marea generaţie a fotbalului românesc, mi-aş fi dorit să văd un Hagi…” – Mircea Lucescu

„Îi doresc lui George un parcurs cât mai lung în Premier League”. Doamne ajută, nea Mircea, dar să ajungă întâi acolo!

Și a mai fost o dată pe podium Mircea Lucescu, atunci când l-a premiat pe George Pușcaș, dublul câștigător al titlurilor de „Cel mai bun atacant” și „Cel mai bun fotbalist” din 2019.

„Îi doresc lui George un parcurs cât mai lung în Premier League. Vreau să-l văd transferând performanţa de acolo echipei naţionale. Este doar un pas într-o carieră plină de satisfacţii şi reuşite” – Mircea Lucescu

Claudiu Keșeru a primit „cadou” de ziua sa și Marcel Pavel a… „spart” boxele!

Un alt moment deosebit al Galei Fotbalului Românesc 2019 a fost premierea „Golgheterului anului”, Claudiu Keșeru, chiar în ziua în care a împlinit 33 de ani! „Mă bucur, sunt mândru şi flatat în acelaşi timp că, în ciuda faptului că trec anii, reuşesc totuşi să confirm din punct de vedere statistic. Mă simt aproape ca la 20 de ani, nu aş zice chiar ca la 20 de ani, pentru că, după meciuri, recuperarea e puţin mai grea”, a declarat atacantul lui Ludogoreț Razgrad.

Spectacolul „vârfurilor” din fotbalul românesc în 2019 a fost întregit de amintitul concurs „Miss România 2019”, de prezentări de modă – remarcabilă prezența frumoasei fiice a lui Marius Șumudică, Sarah Maria, de 18 ani – și de două „momente” foarte… sonore ale lui Marcel Pavel, care a „spart” boxele cu forța și timbrul unic al vocii sale „de operă” și a încântat, ca de obicei, auditoriul.

Ce-o fi vrut să zică Ionel Stoica de Kosice?

Mass-media a avut și ea premianții ei: Paul Andone (Digi Sport) – reporterul anului, Marian Olaianos (TVR) – comentatorul anului, Silviu Tudor Samuilă (Telekom Sport – cea mai bună emisiune de sport a anului (pentru Studioul Champions League), Ionel Stoica (TVR) – premiul pentru excelență în jurnalism.

Au avut „speech-uri” scurte, mulțumiri unanime, doar Ionel Stoica a povestit, în ceva mai mult de 20 de minute, emoțiile trăite la microfonul TVR, începând cu neuitatul meci al naționalei de la Kosice, din 1993, când „la 3-2 pentru cehi, arbitrul Kim Milton Nielsen a eliminat repede, în numai vreo cinci minute, doi jucători de la ei, iar noi, stupefiant, am reușit să mai primim două goluri în superioritate cu doi oameni!”. O fi vrut să facă vrea aluzie la acea deziluzie?…

„Dacă ești stelist, poza e 10 lei, dacă ești dinamovist te costă 25 de lei!”

Gala Fotbalului Românesc s-a încheiat după două ore și jumătate de adevărată „excelență” cu sute de strângeri de mână, flash-interviuri, urări, promisiuni, fotografii „de album” cu premianții, autografe, multe autografe…

Singurul „grande” care s-a fofilat în mare viteză „pe extremă”, ca în anii tinereții, pe gazon, a fost Mircea Lucescu, care a plecat rapid, cu un zâmbet pentru cei care-l „asediau” la o poză sau interviu: „Lăsați-mă pe mine, luați-i pe cei tineri care au fost premiați, ei sunt acum vedetele… Și viitorul!”.

Miodrag Belodedici, la fel de tânăr, la prima vedere, ca atunci când câștiga Cupa Campionilor Europeni cu cele două „Stele” din cariera sa, cea din București (1986) și cea din Belgrad (1991), n-a scăpat ocazia să glumească pe picior de plecare, atunci când a fost rugat de un admirator să facă o poză cu el: „Cu cine ții? Dacă ești stelist, e 10 lei, dacă ești dinamovist te costă 25 de lei!”. Belo…

Laureații Galei Fotbalului Românesc 2019

  • Cel mai bun portar: Andrei Ionuț Radu
  • Cel mai bun fundaș: Cristi Manea
  • Cel mai bun mijlocaș: Ciprian Deac
  • Cel mai bun atacant: George Pușcaș

 

  • Cel mai bun fotbalist: George Pușcaș
  • Cel mai bun antrenor: Răzvan Lucescu
  • Cel mai bun stranier: Billel Omrani
  • Cel mai bun tânăr jucător: Valentin Mihăilă
  • Cea mai spectaculoasă ascensiune: Denis Ciobotariu

 

  • Performanța anului: Naționala U21 – Mirel Rădoi
  • Cel mai bun arbitru: Ovidiu Hațegan
  • Cel mai bun conducător de club: Marian Copilu
  • Cea mai bună jucătoare de fotbal feminin: Teodora Meluță
  • Cel mai bun jucător de futsal: Felipe Oliveira

 

  • Premiul pentru excelență în fotbal: Ion Vlădoiu
  • Premiul pentru excelență în antrenorat : Ioan Andone
  • Premiul pentru excelență în sport: Marian Drăgulescu
  • Premiul de excelență în arbitraj: George Ionescu

 

  • Premiul pentru excelență în jurnalism: Ionel Stoica
  • Comentatorul anului: Marian Olaianos
  • Reporterul anului: Paul Andone
  • Cea mai bună emisiune de sport a anului: Silviu Tudor Samuilă
ADVERTISEMENT