Life

Gala Premiilor Oscar care a fost un coșmar pentru criticii de modă: „Cele mai plictisitoare ținute din toate timpurile”

Gala premiilor Oscar din anul 2002 a fost un coșmar pentru criticii de modă. Aceștia au numit-o nu numai „odioasă”, ci și „plictisitoare”. A existat și o actriță extrem de bine îmbrăcată.
27.03.2022 | 14:11
Gala Premiilor Oscar care a fost un cosmar pentru criticii de moda Cele mai plictisitoare tinute din toate timpurile
ADVERTISEMENT

Acum 20 de ani, la ediția din 2002 a premiilor Oscar, criticii de modă spun că a avut loc cea mai „odioasă” noapte din punct de vedere vestimentar.

Oscarurile din 2002, noaptea modei. Ce spun criticii

Editorul de la acea vreme a revistei Cosmopolitan, Marcelle d’Argy Smith, a catalogat-o drept o “noapte de gafe în materie de modă”.

ADVERTISEMENT

Totuși, ținuta lui Gwyneth Paltrow de atunci a fost cea care nu numai că a rămas în istorie, dar a fost cea mai criticată.

Ea purta o fustă de tafta și un corset transparent, prin care aproape întregul corp al vedetei era expus. De asemenea, combinația aceasta cu machiajul intens, dar și cu coafura ei, o împletitură, i-au asigurat actriței un loc în topul celor mai prost îmbrăcate vedete.

ADVERTISEMENT

”A ieșit în decor având împletituri din timpul unui an de vacanță, machiaj gotic al ochilor și bijuterii greoaie”, a afirmat la acea vreme scriitoarea de modă de la The Guardian, Jess Cartner-Morley.

De altfel, alegerile vestimentare ale vedetelor au fost numite de criticul Suzy Menkes, editor la Vogue “cele mai plictisitoare ținute de Oscar din toate timpurile”.

ADVERTISEMENT

De altfel, aceasta a spus despre Naomi Watts că arăta „sedată” în rochia ei neagră de la Gucci.

Contextul în care au avut loc Oscarurile

Oscarurile din 2002 au avut loc într-un context tragic, anume după atacul de la 11 septembrie asupra turnurilor gemene din Statele Unite.

ADVERTISEMENT

Multe vedete au ales atunci să poarte negru, printre ele fiind Reese Witherspoon, Glenn Close, Helen Hunt și Renée Zellweger. De asemenea, multe dintre ele au avut ținute discrete.

Julia Roberts
Julia Roberts. Foto:
hepta / Delmas Visual

A existat o securitate sporită și mulți polițiști înarmați care au stat de pază. Unele surse declarau chiar că vedetelor le-a fost cerut cazierul înainte de a intra.

“La începutul anilor 2000, moda a devenit un microcosmos pentru restul lumii”, a declarat și Samantha Critchell, redactor de modă.

“A apărut o conștientizare că acele rochii te vor defini. Și cred că a avut mai mult de-a face cu ascensiunea modei ca forță a culturii pop – și ca forță în timp real – și cu realizarea faptului că oamenii stăteau acasă și judecau aceste ținute”, a completat aceasta.

De asemenea, criticul de modă a spus că exista o tendință a vedetelor pentru a nu avea niciodată apariții similare.

Totuși, gala premiilor Oscar a mai fost salvată de bărbați, fiind aici dat ca exemplu pozitiv actorul Will Smith, el purtând un costum Ozwald Boateng și o cravată aurie.

Și Kate Winslet a fost lăudată atunci, ea purtând o rochie pe un singur umăr de la Ben de Lisi.

Kate Winslet
Kate Winslet. Foto: Hepta

Adevărata câștigătoare de la Oscarurile din 2002

Halle Berry a devenit prima femeia de culoare care a câștigat pentru prima dată în istorie premiul la categoria cea mai bună actriță. Actrița a fost lăudată de critici pentru rochia sa creație Elie Saab.

Chiar și acum, apariția din acea seară a alui Halle Berry este considerată una dintre cele mai bune din istoria premiilor.

Halle Berry
Halle Berry. Foto: Hepta

“Cred că ținuta lui Halle Berry a rezistat testului timpului. Nu este o rochie pe care cineva ar purta-o astăzi, dar ea a fost frumoasa balului.

I s-a prezis că va câștiga și, în calitate de scriitori de modă, cu toții așteptam să îi vină rândul. A împlinit momentul; a fost memorabilă și a fost potrivită pentru cea mai bună actriță”, a spus editorul Samantha Critchell.

ADVERTISEMENT