Sport

„Galacticii” în nava spațială! Real Madrid revine pe „Santiago Bernabeu”. Suma exorbitantă cheltuită pentru noua arenă. Video

Așteptarea a luat sfârșit! Real Madrid se pregătește să debuteze pe noul „Santiago Bernabeu”.
12.09.2021 | 09:30
Galacticii in nava spatiala Real Madrid revine pe Santiago Bernabeu Suma exorbitanta cheltuita pentru noua arena Video
„Galacticii” în nava spațială! Real Madrid se pregătește să debuteze pe noul „Santiago Bernabeu”. Sumă exorbitantă pentru arenă. Video. Sursă foto: themirror.co.uk
ADVERTISEMENT

Partida cu Celta Vigo de duminică, 12 septembrie, din runda 4 a campionatului va consemna primul duel noua arenă cu adevărat galactică a madrilenilor.

Evident, pentru realizarea unei astfel de bijuterii, șefii vicecampioanei Spaniei au fost nevoiți să bage serios mâna în buzunar, însă rezultatele sunt pe măsură, iar FANATIK vă pune la dispoziție în acest material o serie de poze cu noul stadion, dar și cele mai importante noutăți.

ADVERTISEMENT

Real Madrid revine pe noul „Santiago Bernabeu” la meciul cu Celta Vigo

Fanii lui Real Madrid sunt în extaz, iar începând de la meciul cu Celta Vigo din La Liga, aceștia vor putea să calce pe noua arenă a „galacticilor”, care arată spectaculos, desprinsă din scenariile SF.

Investiția totală a fost puțin peste 800.000.000 de euro, o sumă imensă de altfel, însă rezultatele sunt pe măsură, la fel și planul madrilenilor de recuperare a investițiilor, pentru că noua arenă va atrage suporteri din întreaga lume sau pur și simplu microbiști curioși să vadă cum arată stadionul.

ADVERTISEMENT

Bugetul inițial alocat reconstrucției arenei a fost de 525.000.000 de euro, ulterior numărul muncitorilor a ajuns la aproximativ 1.000 de oameni, așadar și costurile au crescut exponențial.

Totodată, finalizarea construcției era prevăzută pentru finalul anului 2022, însă Florentino Perez a insistat ca stadionul să fie gata mult mai devreme decât era preconizat.

ADVERTISEMENT
  • 560 de zile a durat construcția „stadionului viitorului”, așa cum l-a botezat Florentino Perez

Pentru finalizarea arenei „Santiago Bernabeu”, Real Madrid a fost nevoită să se împrumute

Pentru finalizarea arenei, Real Madrid a fost nevoită să facă un împrumut în valoare de 575.000.000 de euro de la banca J.P. Morgan, bani pe care urmează să îi returneze, conform contractului, începând din anul 2023. Creditul se întinde pe o perioadă de 30 de ani, iar banii au fost dedicați exclusiv construcției stadionului, iar dobânda va fi de 2,5%.

ADVERTISEMENT

Totuși, arena va putea funcționat până la 50% din capacitate până în 2022, însă contextul pandemic a ușurat munca depusă pentru finalizarea stadionului. De exemplu, la meciul cu Celta Vigo, doar 30% din stadion va putea fi ocupat, conform regulilor de protecție impuse de La Liga cluburilor.

Noul Santiago Bernabeu. Sursă foto: highsnobiety.com
Noul Santiago Bernabeu. Sursă foto: highsnobiety.com

Spre deosebire de rivalii de la Barcelona care au probleme financiare mari, Real Madrid a înregistrat un profit anul trecut, iar noul stadion le poate înmulți veniturile.

Madrilenii au calculat un profit estimativ anual după ce vor da în folosință noua arenă, iar suma e pe măsura investiției, și anume între 250.000.000 de euro și 300.000.000 de euro doar din vânzare de bilete, pachete business sau cumpărare de apartamente, pentru că există și această opțiune în interiorul stadionului.

Prețul unui astfel de apartament se ridică la 500.000 de euro, iar locatarul va fi implicat activ în viața clubului și îi va putea întâlni des pe jucători, pe lângă multe alte beneficii.

  • 74 de ani este vechimea stadionului „Santiago Bernabeu”
  • 24.000 de fani sunt așteptați pe stadion la Real Madrid – Celta Vigo

Noul Santiago Bernabeu. Sursă foto: tribuna.es
Noul Santiago Bernabeu. Sursă foto: tribuna.es

Ce elemente SF are noul „Santiago Bernabeu”

Cel mai important aspect este că acoperișul stadionului va fi retractabil, dar și gazonul. Gazonul de fotbal va fi aşezat pe un sistem cu şine şi va putea fi scos complet din stadion în perioada în care nu este nevoie de el. Acesta va fi ţinut într-o seră cu umiditate şi lumină necesare pentru a nu se deteriora.

Gazonul de pe noul Santiago Bernabeu. Sursă foto: sportsvenuebusiness.com
Gazonul de pe noul Santiago Bernabeu. Sursă foto: sportsvenuebusiness.com

„Santiago Bernabeu” va mai avea un gazon sintetic, ținut sub cel natural, care va fi folosit în special pentru meciurile de fotbal american, pe care Real Madrid intenționează să le organizeze alături de NFL, activitate care le va aduce un alt profit madrilenilor. Acoperișul se va deschide și închide în 12 minute, timp record de altfel pentru o arenă de astfel dimensiuni.

Acoperișul retractabil de pe noul Santiago Bernabeu. Sursă foto: tribuna.com
Acoperișul retractabil de pe noul Santiago Bernabeu. Sursă foto: tribuna.com

Noul „Santiago Bernabeu” va avea o înălțime de 60 de metri și va fi cel mai mare din Europa, la egalitate cu cel din Sankt Petersburg, care a fost construit în 2018, pentru meciurile de la Campionatul Mondial din Rusia.

Un alt element important îl reprezintă un sistem cu ecrane de 360 de grade, iar orice spectator va putea vedea meciul fără probleme, indiferent de locul în care stă. Totodată, fiecare toaletă a arenei vine alături de un ecran tactil, tocmai pentru ca fanii să nu piardă niciun moment important din meci.

Ecrane montate peste tot în noul Santiago Bernabeu. Sursă foto: talksport.com
Ecrane montate peste tot în noul Santiago Bernabeu. Sursă foto: talksport.com

Deși stadionul se mărește considerabil, numărul de locuri nu va suferi nicio modificare, cu toate că inițial se dorea suplimentarea locurilor cu încă 3.000 de scaune. Astfel arena va avea o capacitate tot de 81.000 de locuri, însă va fi mai spațioasă, așa că fanii vor avea mai mult loc pe scaune.

„Santiago Bernabeu va fi cel mai bun stadion din lume” – Florentino Perez

ADVERTISEMENT