Sport

Galatasaray a demarat negocierile pentru transferul lui Ianis Hagi. Ce sumă au oferit turcii și ce a decis Rangers

Transferul lui Ianis Hagi la Galatasaray Istanbul prinde contur. Presa din Turcia anunță că gruparea Cim-Bom a făcut o ofertă concretă. Deocamdată prea mică.
15.08.2021 | 17:52
Galatasaray a demarat negocierile pentru transferul lui Ianis Hagi Ce suma au oferit turcii si ce a decis Rangers
Ianis Hagi. Foto:hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a început excelent actualul sezon în tricoul lui Rangers. A înscris primul gol stagional pentru campioana Scoției, dar s-a accidentat și a lipsit următoarele două partide.

A revenit în primul 11, în meciul din Cupa Ligii cu Dunfermline și a înscris din nou. Evoluțiile internaționalului român l-au readus în atenția celor de la Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Rangers cere de aproape trei ori mai mult decât a oferit Galatasaray

Despre iminența transferului lui Ianis Hagi, în această vară, s-a tot speculat, iar mutarea de pe Ibrox Park ar putea să se concretizeze în perioada următoare.

Rangers a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, iar acest lucru ar putea însemna că oficialii campioanei Scoției vor lua în serios ofertele pentru internaționalul român.

ADVERTISEMENT

Presa din Turcia notează că Galatasaray a făcut o ofertă concretă, în valoare de 4 milioane de euro, pentru a-și asigura serviciile fotbalistului român.

Suma este considerată insuficientă de reprezentanții de pe Ibrox Park, care l-au achiziționat pe Hagi, în vara anului trecut, pentru 4,5 milioane, de la Genk.

ADVERTISEMENT

11 milioane de euro este suma considerată corectă de Rangers, pentru transferul lui Ianis Hagi, iar jurnaliștii turci mai scriu că este foarte posibil ca în perioada următoare cele două părți să ajungă la un numitor comun.

Argumente pentru un eventual transfer al lui Ianis Hagi la Galatasaray

Cotidianul Yeni Şafak nota la începutul lunii iunie că cel mai de succes club din Turcia, Galatasaray Istanbul, este gata să-i ofere lui Ianis Hagi tricoul cu numărul 10, cel pe care l-a purtat și tatăl fotbalistului în perioada în care a evoluat la gruparea ”Cim bum-bum”.

ADVERTISEMENT

În plus, Ianis Hagi este născut la Istanbul și are și cetățenia turcă, ceea ce îl face și mai atractiv pentru Galatasaray, în condițiile în care din acest sezon a fost activată o regulă conform căreia cluburile din Super Lig nu mai au dreptul să folosească mai mult de opt jucători străini pe teren.

Pentru că deține și pașaport turcesc, internaționalul român în vârstă de 22 de ani ar fi exceptat de la această regulă. La rândul lui, Ianis Hagi a declarat în mai multe rânduri că speră ca într-o zi să îmbrace tricoul echipei la care tatăl lui, Gică Hagi, a scris istorie.

Ultimul sezon al lui Hagi jr. a fost unul excelent, în ciuda faptului că nu s-a impus ca titular la campioana Scoției. A câștigat titlul cu Rangers, primul al grupării de pe Ibrox după un deceniu de așteptare, și a fost votat de fanii scoțieni drept cel mai bun tânăr fotbalist al lui Rangers.

6,5 milioane de euro este cota lui Ianis Hagi conform transfermarkt

ADVERTISEMENT