Sport
notix pixel id

Galatasaray a ieșit din cursa pentru transferul lui Ianis Hagi. Cum au motivat turcii decizia

Ianis Hagi nu mai reprezintă interes pentru Galatasaray Istanbul. Clubul la care tatăl său a scris istorie a anunțat că nu-l poate transfera pe internaționalul român.
03.12.2021 | 10:36
Galatasaray a ieșit din cursa pentru transferul lui Ianis Hagi. Cum au motivat turcii decizia
Ianis Hagi nemulțumit. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi este unul dintre tinerii fotbaliști a căror ascensiune a atras atenția mai multor cluburi importante din Europa.

Galatasaray Istanbul, Lyon, Sevilla, Lazio Roma sau Aston Villa sunt câteva dintre acestea. Între timp turcii au anunțat că ies din cursa pentru achiziționarea fotbalistului de 23 de ani.

Care este motivul invocat de turci

Hagi junior a fost urmărit și monitorizat de Galatasaray de mai multă vreme. Oficialii clubului din Istanbul nu au ascuns faptul că sperau ca într-o zi Ianis Hagi să îmbrace tricoul echipei la care Gheorghe Hagi este semizeu.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Galatasaray, Fatih Terim, este unul dintre tehnicienii care merge pe mâna tinerilor jucători, iar Hagi avea și avantajul că este cetățean turc prin naștere.

Totul s-a năruit, însă, după ce campioana Scoției, Rangers, a anunțat prețul pentru care internaționalul român poate părăsi gruparea de pe Ibrox Park.

ADVERTISEMENT

Deși s-a vorbit inițial de 20 de milioane de euro, scoțienii au mai scăzut din preț, până la 10,5 milioane de euro. Însă, chiar și așa suma este considerată prea mare de cei de la Galatasaray. În plus, concurența cu Aston Villa este una inegală din punct de vedere financiar.

”Hagi nu și-a ascuns dorința de a juca pentru Galatasaray, dar visul tânărului star va fi amânat pentru o perioadă. Ianis Hagi este favoritul lui Fatih Terim, însă transferul îi scapă printre degete.

ADVERTISEMENT

Ianis s-a născut în Istanbul și a deschis ochii cu Galatasaray și acum este dorit de Steven Gerrard la Aston Villa”, a scris jurnaliștii de la Fotomac.

Lyon și Aston Villa par favorite să obțină semnătura lui Ianis Hagi

După ce Galatasaray s-a retras din ”licitația” pentru Ianis Hagi, fotbalistul ar putea face obiectul unui transfer și mai important în această iarnă.

ADVERTISEMENT

Steven Gerrard, cel care a insistat pentru transferul românului la Rangers, a fost numit între timp manager la gruparea din Premier League, Aston Villa, și ar fi interesat să-l aibă din nou sub comandă pe șeptarul campioanei Scoției.

Pe de altă parte, presa din Franța, notează că Hagi este urmărit de ceva vreme de fosta campioană Lyon, care ar putea face o ofertă de transfer celor de la Rangers chiar în această iarnă.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 23 de ani, Ianis Hagi este cotat de transfermarkt la 6,5 milioane de euro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik