Sport

Galatasaray, ofertă de milioane de euro pentru Olimpiu Moruțan! Giovanni Becali confirmă FANATIK: „Pisa vrea acum!”. Update exclusiv

Olimpiu Moruțan ar putea constitui subiectul unui transfer definitiv în această perioadă de mercato. Galatasaray are oferta pe masă, toți banii urmând să fie achitați acum!
24.01.2023 | 12:47
Galatasaray oferta de milioane de euro pentru Olimpiu Morutan Giovanni Becali confirma FANATIK Pisa vrea acum Update exclusiv
Olimpiu Moruţan in meciul de fotbal dintre Romania si Islanda, din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial 2022, desfasurat pe Stadionul Steaua din Bucuresti, joi 11 noiembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
24-01-2023
10:52

Într-o intervenție telefonică, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, în care a dezvăluit în exclusivitate transferul lui Alexi Pitu de la Farul la Bordeaux, Giovanni Becali a discutat și situația lui Olimpiu Moruțan, fotbalist împrumutat în prezent la Pisa.

Becali a confirmat informația anunțată exclusiv de FANATIK, conform căreia playmakerul român este dorit definitiv la gruparea din Serie B încă din această iarnă, dar și suma pe care o pun la bătaie italienii.

„Pisa vrea să facă opțiunea de acum. Are 5,5 milioane de euro la sfârșitul sezonului și ei au propus 3,5 milioane de euro celor de la Galatasaray acum toți odată. Galata chiar dacă nu are bani acum nu e de acord, dar vom vedea.

Moruțan dacă dă 10 goluri și 7 assisturi va rămâne sigur în Italia. Nu știu dacă la Pisa. Pisa are opțiunea, dacă nu îl va vinde să facă o diferență de bani.

E un copil care și-a băgat mințile în cap. Acum văd că își vede de treabă, a devenit un om important al echipei și sper să ajungă acolo unde ne dorim cu toții”, a declarat Giovanni Becali, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Olimpiu Moruțan, 23 de ani, și-a regăsit forma în tricoul celor de la Pisa. Împrumutat de Galatasaray la formația din Serie B până în vară, Moruțan se poate transfera definitiv în următoarele două săptămâni. Răspunsul este la Galatasaray!

Olimpiu Moruțan poate deveni definitiv jucătorul celor de la Pisa acum! Italienii au făcut ofertă de 3,5 milioane de euro, banii jos!, celor de la Galatasaray

Pisa, care a ratat pe final în sezonul trecut promovarea în Serie A, a decis astă-vară să se întărească pentru a-și îndeplini obiectivul în actualul campionat. Printre cei nou-sosiți s-au numărat și doi români: Adrian Rus transferat definitiv de la Fehervar și Olimpiu Moruțan, împrumutat de la Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Moruțan a semnat până în iunie 2023 cu Pisa, apoi ar redeveni jucătorul celor de la Galatasaray. Pentru împrumutul pe un an italienii au plătit turcilor în august 2022 suma de 150.000 de euro, dar au și o clauză de transfer definitiv ce se poate activa la vară dacă sunt mulțumiți de jucător.

Această clauză este de 5,5 milioane de euro, o sumă cu 2 milioane de euro mai mare decât a plătit Galatasaray celor de la FCSB pentru Moruțan pentru transferul din august 2021. Italienii sunt foarte mulțumiți de Moruțan și vor să-l cumpere!

ADVERTISEMENT

Și, din informațiile FANATIK, vor să-l cumpere ACUM! În această perioadă de mercato! Este motivul pentru care nu mai așteaptă vara și au transmis celor de la Galatasaray o ofertă de 3,5 milioane de euro, banii jos! În loc să activeze în vară clauza de 5,5 milioane de euro care va presupune, aproape sigur, plata în rate, Pisa vrea să achite acum 3,5 milioane de euro. Toți banii!

Dacă Galatasaray acceptă oferta celor de la Pisa, Moruțan ar pleca de la Istanbul pe aceeași sumă cu care a fost transferat de la FCSB! Gigi Becali fluieră a pagubă!

De ce ar accepta cei de la Galatasaray o sumă mai mică acum decât ar putea lua începând din vară dacă Pisa va activa clauza? Turcii au probleme financiare destul de importante, iar acest detaliu este argumentul pe care mizează italienii.

ADVERTISEMENT

Galata este lider în Turcia, se descurcă excelent pe plan sportiv și are șanse importante să câștige titlul și apoi să spere la milioanele din Liga Campionilor. Dar problemele cu banii ard acum. Iar o injecție financiară de 3,5 milioane de euro nu e de neglijat.

Dacă Galata acceptă zilele acestea oferta pe care o are pe masă de la Pisa, ar fi aceeași sumă cu care turcii l-au luat pe Moruțan de la FCSB. Tot 3,5 milioane de euro, la care s-au adăugat 600.000 de euro bonusuri din prestațiile jucătorului. Există cineva care nu ar fi mulțumit dacă Pisa îl cumpără acum pe Moruțan: Gigi Becali!

ADVERTISEMENT

În contractul de transfer de la FSCB la Galatasaray, Gigi Becali și-a asigurat și o „coadă” de 20 la sută la o vânzare ulterioară, dar după ce se scad cele 3,5 milioane de euro. Deci dacă turcii renunță la Moruțan fix pentru această sumă, FCSB și Becali nu mai încasează niciun cent!

  • 31 mai 2023 este data-limită la care Pisa trebuie să activeze clauza de 5,5 milioane de euro pentru Moruțan. Italienii îl vor acum cu o sumă mai mică, dar cu banii jos!

Moruțan este printre cei mai bine văzuți jucători din divizia cadetă. Italienii îl laudă și-i anticipează saltul cât de curând în Serie A!

Moruțan și-a crescut nivelul la Pisa de la meci la meci. A devenit titular indiscutabil pentru formația pregătită de Luca D’Angelo și își pune amprenta tot mai serios pe evoluția toscanilor.

Olimpiu Moruțan a fost lăudat aproape etapă de etapă de presa italiană în ultima perioadă, care-l vede cât de curând în… Serie A. Poate acesta este și motivul pentru care Pisa vrea să-și asigure acum transferul definitiv al fostului jucător de la FCSB!

Românul a prins în mai multe rânduri echipa etapei în Serie B, ultima oară pe finalul anului 2022. Se întâmpla în runda a 18-a, după Pisa – Brescia 3-0. La ultima apariție pentru Pisa, Moruțan a marcat, dar nu a putut evita eșecul de acasă cu Cittadella, venit după o serie pozitivă de 14 meciuri fără înfrângere pentru echipa sa.

  • 5.000.000 de euro este cota actuală a lui Olimpiu Moruțan, cu 1,5 milioane de euro mai mult decât în momentul în care a ajuns la Pisa
  • 5 goluri și 7 assist-uri este bilanțul lui Moruțan în Serie B pentru Pisa, în cele 18 meciuri jucate (12, titular), din 20 de etape
ADVERTISEMENT