Sport

Fatih Terim, demis după ce nu i-a răspuns la telefon președintelui Galatei! Va fi înlocuit de un fost secund al lui Pep Guardiola

Fatih Terim și-a anunțat demisia de la Galatasaray, iar Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău au rămas fără antrenorul care i-a adus la clubul Cim Bom.
Fatih Terim demis dupa ce nu ia raspuns la telefon presedintelui Galatei Va fi inlocuit de un fost secund al lui Pep Guardiola
ADVERTISEMENT
11-01-2022
17:19

Oficialii Galatei i-au găsit înlocuitor lui Fatih Terim. Un fost secund al lui Guardiola va fi instalat pe bancă

Domenec Torrent este alegerea bașkanilor de la Galatasaray pentru a duce mai departe munca începută de Fatih Terim. Tehnicianul de 56 de ani a activat ultima oară la Flamego, în 2020. Torrent a fost vreme de 11 ani secundul lui Pep Guardiola la Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City.

”Am decis că Domenec Torrent este persoana cea mai potrivită. O personalitate puternică, un trecut de succes. Planurile nu s-au schimbat, putem lua diferite decizii la club în ceea ce privește persoana care le va implementa. 

Nu cred de cuviință să facem o conferință de presă despre motivul alegerii, ci este necesar să ne uităm la beneficiul acesteia pentru Galatasaray”, a anunțat președintele Burak Elmas. 

10-01-2022
18:04

Fatih Terim, demis după ce nu i-a răspuns la telefon președintelui Galatei

Potrivit publicației Fotomac, Burak Elmas, președintele celor de la Galatasaray, l-a sunat pe Fatih Terim, după înfrângerea cu Giresunspor, 0-1, pentru a-i cere explicații. Însă, tehnicianul nu a răspuns la apel. Ba mai mult, președintele formației din Turcia i-a trimis trei mesaje, însă, nici de această dată, Terim nu a dat vreun semn de viață.

Astfel că Burak Elmas a decis să-l demită pe Fatih Terim. Pe lista demiterilor au mai fost incluși directorul administrativ Şukru Hanedar, coordonatorul sportiv Fatih Ibradi, ofiţerul media Eray Sozen şi managerul Ender Uysal. Plus alte trei persoane din club: Florya Metin Oktay, Fahri Yilmaz şi Necati Ateş.

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău trec prin clipe grele la Galatasaray după ce au fost fluierați de fani și somați să își dea jos tricourile, iar suporterii consideră că nu au valoare să joace pentru Cim Bom.

Dorit de Benfica Lisabona, Fatih Terim a luat decizia să demisioneze de la Galatasaray după ce echipa a ajuns pe un rușinos loc 12 și a fost eliminată din Cupa Turciei.

ADVERTISEMENT

Criză profundă la Galatasaray: Fatih Terim a demisionat

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cilcâldău au rămas fără antrenorul care i-a cerut cu insistență la Galatasaray, după ce marele Fatih Terim a decis să renunțe la funcție și-a luat deja la revedere de la jucători.

Terim a avut o întâlnire doar doar 15 minute cu președintele lui Galata, Burak Elmas, iar legendarul antrenor turc a ajuns la concluzia că este momentul să facă un pas în spate.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Galatasaray și-a strâns deja lucrurile de la baza de pregătire și și-a luat la revedere de la fotbaliști și angajații clubului.

Fatih Terim renunță la proiectul de întinerire al echipei după 5 ani pe banca lui Galatasaray

Fatih Terim declara după eliminarea recentă din Cupa Turciei că nu va renunța la strategia de întinerire a echipei și părea că are susținerea președintelui Burak Elmas.

ADVERTISEMENT

„Împăratul” a reușit să câștige patru trofee în cei cinci ani petrecuți la Galatasaray, dintre care două titluri de campion, o Cupă și o Supercupă a Turciei.

În toată această perioadă, Terim a cheltuit pe transferuri nu mai puțin de 77 de milioane de euro, inclusiv pentru transferurile lui Moruțan și Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Ce antrenori sunt pe lista lui Galatasaray și ce se întâmplă cu Moruțan și Cicâldău

Conform presei din Turcia, la ședinta consiliului de administrație a clubului s-a discutat și despre lista de înlocuitori ai lui Fatih Terim. Jurnaliștii turci de la Fanatik susțin că printre favoriți se află Okan Buruk, Bulent Kormaz, Lucien Favre și Niko Kovac.

Soarta lui Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău devine astfel incertă, iar viitorul lor la Galatasaray depinde de planurile viitorului antrenor al echipei.

Suporterii nu sunt mulțumiți de evoluțiile lor, mai ales că Galata a plătit o sumă importantă pentru Moruțan și Cicâldău, iar turcii se confruntă cu probleme financiare.

ADVERTISEMENT