Sport

Galatasaray Istanbul stă pe un butoi cu pulbere din cauza transferului lui Olimpiu Moruțan! Ce acuze își aduc oficialii clubului turc

Olimpiu Moruțan a trecut de la FCSB la gruparea turcă Galatasaray Istanbul spre sfârșitul lunii august a acestui an și este unul dintre jucătorii pe care antrenorul Fatih Terim se bazează meci de meci.
18.10.2021 | 14:56
Galatasaray Istanbul sta pe un butoi cu pulbere din cauza transferului lui Olimpiu Morutan Ce acuze isi aduc oficialii clubului turc
ADVERTISEMENT

Conform patronului FCSB, Gigi Becali, transferul s-ar fi făcut pentru suma de 5,7 milioane de euro, cu tot cu bonusurile de calificare în Liga Campionilor (1,5 milioane euro) și de prezențe în cupele europene (1 milion în total). Practic, suma ar fi de 3,2 milioane de euro.

Președintele Galatei este acuzat că ar fi dat comisioane pentru aducerea lui Olimpiu Moruțan

Numai că în presa turcă apar alte cifre, lucru care i-a făcut pe oficialii lui Galatasaray să se certe între ei. Concret, Ayhan Yeginsu, membru în Consiliul de Administraţie al clubului, susține că gruparea ar fi plătit mult mai mult pentru Moruțan. În plus, s-ar fi plătit şi unele comisioane, către impresari.

ADVERTISEMENT

Replica președintelui clubului a venit imediat. „Ieşi în faţă şi spune clar şi noi îţi vom răspunde. Ai spus că ai aflat treaba asta din ziare. Care ziare? De unde ai scos cifrele? Vreau să citesc şi eu.

Dacă ne acuzi de o infracţiune, fă ce este necesar, o plângere la comisia de disciplină. Dacă mă acuzi că am dat bani intermediarilor, vino şi spune-mi în faţă”, a replicat Burak Elmas, conform cumhuriyet.com.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani nu știe câți bani are de primit pentru Olimpiu Moruțan

Apele sunt agitate și în România, din cauza aceluiași transfer. Concret, Cătălin Anton, președintele lui FC Botoșani, club de la care Moruțan a ajuns la FCSB în vara anului 2018, susține că nu știe suma exactă pentru care jucătorul s-a trabsferat la Galatasary.

I-am făcut acum ceva timp o primă solicitare domnului Argăseală pentru a afla oficial pentru ce sumă a fost vândut Moruțan și care sunt termenele de plată. Noi intenționăm să facem un împrumut la o bancă și vrem să garantăm cu acele termene de plată de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Avem de primit de la dânșii banii pentru cele nouă la sută din procentele pe care le mai deținem, dar nici până azi noi nu am fost anunțați suma pentru care a fost vândut Moruțan și când vor încasa ei banii de la Galatasaray”, a declarat Anton.

Toate cererile către FCSB au rămas fără răspuns

Președintele grupării moldave mai afirmă că nu cunoaște nici suma pe care FC Botoșani o are de primit de la FCSB. „La prima solicitare, Valeriu Argăseală mi-a spus că sunt date confidențiale și nu au cum să ne informeze. I-am făcut și a doua solicitare, dar apoi nu mi-a răspuns deloc.

ADVERTISEMENT

Am pus mâna pe telefon și l-am sunat ca să încercăm să o rezolvăm amiabil și să nu ajungem pe la comisii. Domnul Argăseală mi-a zis să le trimit din nou o altă cerere că ne vor răspunde.

Dar, evident că nu am mai primit nimic de la FCSB. Nu mai stau după ei și o să fac plângere la Comisia pentru Soluționarea Litigiilor. Ne-au tot dus cu vorba. Am încercat tot ce a fost posibil omenește să ne înțelegem cu ei pe cale amiabilă. Nu avem cu cine”, a încheiat Anton.

Revenind la Galata, să spunem că echipa va juca duminică în etapa a 9-a a campionatului, pe teren propriu, împotriva celor de la Konyaspor. „Cimbom bom” se află pe locul 8, cu 14p, în timp ce echipa vizitatoare este două poziții mai sus, cu același număr de puncte, dar golaveraj superior (+4, față de +1).

ADVERTISEMENT