Sport

Ședință de urgență la Galatasaray după eliminarea rușinoasă din Cupă. Ce se întâmplă cu Moruțan și Cicâldău

Eliminarea din Cupa Turciei, poziția din Super Lig și situația financiară precară i-au determinat pe oficialii lui Galatasaray să convoace o ședință de urgență. În discuție au apărut și numele lui Moruțan și Cicâldău.  
30.12.2021 | 19:00
Sedinta de urgenta la Galatasaray dupa eliminarea rusinoasa din Cupa Ce se intampla cu Morutan si Cicaldau
ADVERTISEMENT

Galatasaray Istanbul nu a avut cel mai bun sezon de toamnă, iar acest lucru se vede, mai ales, în competițiile interne. În Super Lig, gruparea Cim-Bom se situează doar pe locul 10.

Dacă în campionat nu e totul pierdut, eliminarea din Cupa Turciei, în disputa cu o echipă codașă în liga a doua, a generat un veritabil cutremur în birourile celor de la Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, salvați de Fatih Terim

Doi dintre jucătorii importanți ai grupării din Turcia sunt și internaționalii români Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan. Deși inconstanți în evoluții, cei doi vor rămâne la Galatasaray.

Oficialii clubului au luat în considerare sugestiile antrenorului Fatih Terim, pe care, însă, l-au rugat să-și înainteze demisia.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, ”Împăratul”, așa cum este supra numit Fatih Terim în Turcia, i-a convins pe bașkanii clubului să-l păstreze în continuare pe bancă.

Tehnicianul a propus, pe de altă parte, o serie de măsuri considerate de presa din Turcia, istorice. Cotidianul Sabah notează că la cererea lui Terim nu mai puțin de cinci jucători vor pleca în această iarnă de la Galata.

ADVERTISEMENT

Între aceștia nu se regăsesc Moruțan și Cicâldău. Pe de o parte pentru că sunt tineri și considerați jucători de mare perspectivă, pe de altă parte pentru că nu au salarii prea mari, încât să afecteze siguranța financiară a clubului.

Cine sunt jucătorii de pe lista neagră și ce se întâmplă cu vedetele Marcao și Aktürkoğlu

Sursa citată menționează numele jucătorilor care nu se vor regăsi în primăvară în lotul lui Fatih Terim.

ADVERTISEMENT

Gustavo Assunçao și Fatih Öztürk vor fi dați afară, aceeași soartă urmând să o împărtășească și Ryan Babel și DeAndre Yedlin. Însă, cu aceștia Galatasaray are răbdare să-și găsească alte echipe. De asemenea, fundașul central Christian Luyindama va fi împrumutat.

Deși traversează o criză financiară, Galatasaray nu i-a în calcul să se despartă de Marcao și Kerem Aktürkoğlu, vedetele echipei. Cei doi vor fi cedați doar în cazul în care clubul va primi oferte ”astronomice”, susțin ziariștii turci.

La capitolul sosiri, portughezul Gedson Fernandes, de la Benfica, va fi singura achiziție a iernii, în vreme ce portarul Okan Kocuk, care era împrumutat la Giresunspor, se întoarce la Galatasaray.

ADVERTISEMENT